Zita Swoon - ,,Camera concert: A band in a box'' - Chikaree (Bang)

VPB in dagblad De Standaard:
....Camera concert: A band in a box werd afgelopen juli opgenomen in de Gentse Vooruit, maar het publiek is netjes weggemixt. De opname is simpel, je hoort een band die alles laat afhangen van het samenspel, en nog belangrijker: van de geest van de muziek. Naar die geest heeft voorman Stef Kamil Carlens lang gezocht. Hij heeft het met hardrock en disco en chanson, en met verschillende muzikanten geprobeerd. Misschien heeft de komst van percussionist Kobe Proesmans alle puzzelstukjes in elkaar doen vallen? Op deze opname speelt een zeskoppige band, en Carlens wordt gesteund door drie zangeressen.
De twintig tracks vormen een overzicht van de grillige carrière van deze band. Ze zijn in een vorm gegoten die hen zal laten overleven. Zita Swoon anno 2005 ademt folk, chanson, rock en pop. Zoals Dylan slaagt de band erin die verschillende stijlen tot een eigen taal te smeden die volstrekt natuurlijk overkomt. Daar zit een decennium ervaring achter.
De groep heeft aan Carlens een rijp geworden zanger, steunt op uitstekende muzikanten en hanteert een esthetiek die de trots op eigen werk in harmonie brengt met de beperkte mogelijkheden waarover eigenzinnige Vlaamse bands beschikken. Een van de beste liveplaten die in België ooit zijn verschenen....