Music & Words heeft net voor de zomer nog een paar (folk-)blues en bluegrass uitgaven in de catalogus. Zo is er de cd Birthday Bash van Hans Theessink, met muzikale hoogtepunten van zijn 60ste verjaardag, die hij vorig jaar met vele bekende vrienden vierde. Platenlabel Delmark vierde ook een verjaardag en kreeg een live concert cadeau waarvan een registratie wordt uitgebracht op cd en dvd.

HANS THEESSINK: BIRTHDAY BASH
In april 2008 vierde bluesman Hans Theessink zijn 60e verjaardag met een tweedaags festival in Wenen. Muzikale vrienden uit de hele wereld kwamen naar Oostenrijk om dit feest mee te vieren: Donovan, Jack Clement, Terry Evans, Jon Sass & Alee Thelfa, de Dubliners, Insingizi en vele anderen. Een veelzijdig repertoire bestaande uit nummers van Theessink zelf, klassiekers als ‘See you later Alligator' en ‘Whisky in the Jar' passeerde de revue. Het spelplezier spatte ervan af! Deze cd bevat grootse momenten en ongebruikelijke sessies, maar is bovenal een getuigenis van het charisma en het talent van Hans Theessink.
label: Blue Groove • file under: blues/folk • 2cd: BG 1820

EDDIE C. CAMPBELL: TEAR THIS WORLD UP
Bluesgitarist en -zanger Eddie C. Campbell werkte met grote artiesten als Howlin' Wolf en Willie
Dixon voor hij eind jaren zeventig onder eigen naam de Westside Chicagobluesklassieker King of the Jungle maakte. Nu, in 2009, bewijst Campbell met zijn nieuwe cd dat hij (misschien wel als enige) het erfgoed van Magic Sam mag en kan beheren. Voor de liefhebber van Westside Chicagoblues verplichte aanschaf.
label: Delmark • file under: blues • cd: DE 799

VARIOUS: IT AIN'T OVER - 55 YEARS OF BLUES

Al 55 jaar brengt het in Chicago gevestigde Delmark Records blues- en jazzplaten aan de man. De hoogtijdagen, zowel commercieel als artistiek, vielen in de jaren zestig met de introductie van bluesartiesten als Junior Wells, Magic Sam en Luther Allison en jazzartiesten als Sun Ra en Roscoe Mitchell. Het verjaardagscadeau, een bluesfeestje in ‘Buddy Guy's Legend' (Chicago) in maart 2008 met o.a. Jimmy Johnson, Lurrie Bell en Shirley Johnson op het podium, was zeer geslaagd getuige deze cd. (NB ook leverbaar als dvd met extra tracks)
label: Delmark • file under: blues • cd: DE 800

MATT FLINNER TRIO: MUSIC DU JOUR
Mandolinespeler Flinner wordt gezien als een van de beste eigentijdse muzikanten binnen de
bluegrass- en folkscene. Samen met Ross Martin (gitaar) en Eric Thorin (bas) schreef hij een
twaalftal nieuwe nummers, stevig geworteld in de traditionele bluegrass maar steeds met een leuke twist - newgrass dus. Een nieuwe standaard voor bluegrass-trio's is gezet!
label: Compass • file under: bluegrass • cd: COM 4503