De balfolkband Orfeo kreeg al lovende kritieken voor hun optreden op Folkwoods. Daarna dook de groep de studio in om opnamen te maken voor hun eerste echte cd. Inmiddels is alles zo'n beetje afgerond en kan de schijf met de titel Inferno op 16 januari 2010 gepresenteerd worden. Dat gaat gebeuren tijdens een balfolkavond in De Musketon in Utrecht.

Orfeo is in de Nederlandse balfolkwereld allang geen onbekende meer. Nadat de bandleden lang geleden op Folkwoods besloten om een band op te richten, volgde al snel een eerste optreden in 2005. Hierna speelden zij op veel bals, festivals en vertrokken zelfs een paar keer naar het buitenland (Duitsland en Denemarken). In 2007 verscheen een demo-cd, waarvan er inmiddels heel wat verkocht zijn. In augustus 2009 stonden zij dan eindelijk zelf ook op Folkwoods! Een heel bijzonder moment voor de band en daarnaast een geweldig optreden gevolgd door veel lovende kritieken, zoals op Folkforum en in de Volkskrant. Nu is het moment dan eindelijk aangebroken dat zij hun eerste echte Orfeo CD kunnen presenteren.

Orfeo bestaat uit:
Marco van Asperen: 12-snarige gitaar, elektrische gitaar, elektro-akoestische draailier en theremin
Erica van Brenk: houten dwarsfluit en alt-fluit
Paul Hendriks: elektrische contrabas
Ruger van Krieken: drums en cajon
Lies Sommer: harp en draailier

De cd gaat ‘Inferno' heten en wordt in eigen beheer uitgebracht. Er staan elf eigen nummers op, waaronder de ‘11 Fantasy waltz' en natuurlijk het titelnummer ‘Inferno' dat al eerder opgenomen werd voor de Mota cd ‘Van Folkguerilla tot Balfolk'.

De presentatie wordt gehouden op 16 januari in Theater de Musketon, Hondsrug 19 - 3524 BP Utrecht.
19u00: deur open
19u15 - 20u15: dansuitleg
20u30 - 22u30: Esquisse
22u45 - 00u45: Orfeo
Entree: 10 euro; 8 euro met korting; 5 euro als het je eerste keer is

Na het optreden is de cd te koop voor 15 euro.
Meer info over Orfeo kun je terug vinden op www.orfeofolk.nl.
Meer over het bal kun je vinden op www.balfolk.nl.

Natuurlijk kun je op het bal ook genieten van Esquisse, een jonge Bretonse groep die swingende opzwepende dansmuziek maakt. De mix van traditionele muziek en eigentijdse invloeden laat de zo voor de Bretonse muziek en dans kenmerkende energie goed tot z'n recht komen, en de jongens van Esquisse zullen de Musketon deze avond vullen met hun aanstekelijke muziek. Luister eens op www.myspace.com/esquisselegroupe. De dansen die ze spelen zijn vooral bretonse rijdansen, anders dus dan een gewoon bal.