In 2011 zal de groep Parne Gadje zijn nieuwe cd Kefi Kefi voorstellen aan het publiek. De groep huurde een oude houten zaal van de schaakclub in Wageningen en nam er de nummers live op. Waar de groep eerder vooral Balkan invloeden liet horen, zwerven ze nu ook naar andere regio's, zoals Afghanistan, Anatolië en Turkije.

Parne Gadje is ongetwijfeld één van de meest innovatieve wereldmuziekgroepen van Nederland. Het zijn meesters in de improvisatiekunst. De muziek die ze maken kan zo rechtstreeks uit de Balkan komen, maar ook wel uit het Midden Oosten en al de tussenliggende gebieden. De formatie rond Marc Constandse (zang, bandoneon, percussie) bestaat uit Dan Tuffy (gitaar, fietsbandbas), Michiel Hollanders (velofoon, dobro) en Gerwil Kusters (klarinet, sax, dura-gadja). Parne Gadje heeft het niet zo op grenzen en presenteert zich meer als een vrijgevochten groep. Niet alleen Rroma- en Balkan-muziek passeren de revue, ook Griekse rembetiko’s en Oosterse melodieën maken deel uit van het grenzeloze geluid van de band. Doordat er geen grenzen zijn, klinkt Parne Gadje uniek met veel aanknopingspunten. Hun fundament en het geheim van hun succes is de altijd aanwezige, onverstoorbare, stevige, tranceverwekkende akoestische-groove.

Parne Gadje heeft o.a. op het International Gypsy Festival gespeeld, in Rasa/Utrecht, Paradiso/Amsterdam en treedt regelmatig op in het buitenland.

Meer informatie op: http://www.myspace.com/parnegadje.

Tourdata:
2 januari 2011 – Muziekgebouw, Eindhoven
6 februari 2011 – Music Sacrum, Arnhem
11 februari 2011 – Kerk concertserie, Markenbinnen
12 februari 2011 – Kerk concertserie, Markenbinnen
19 februari 2011 – Theater Junushoff, Wageningen
23 februari 2011 – Engelenbak, Amsterdam
24 februari 2011 – Engelenbak, Amsterdam
8 april 2011 – Roepaen, Ottersun
16 april 2011 – X, Leiden