De Canadese singer-songwriter Julian Taylor heeft zijn een nieuwe single uitgebracht: Seeds (Acoustic) ft. Carsen Gray. De single vormt een akoestische verzameling met naast Seeds ook de eerder uitgebrachte singles Opening The Sky (Acoustic) en It's Not Enough (Sunset Version). Seeds is een boodschap van veerkracht, hoop en het vermogen om de grootste obstakels te overwinnen. Dit zijn thema’s die een rode draad vormen in het werk van Julian. Zijn teksten vieren de kracht van de menselijke geest en het geloof dat men boven uitdagingen kan uitstijgen om dromen te verwezenlijken.

Julian Taylor vertelt over Seeds (Acoustic) ft. Carsen Gray: "Verschrikkelijke gebeurtenissen hebben mij ertoe aangezet dit nummer te schrijven. Het is geschreven naar aanleiding van de ontdekking van de dood van duizenden inheemse kinderen die naar kostscholen werden gestuurd. Het is geschreven vanwege politiegeweld en systemisch racisme waarmee mensen zoals ik nog steeds mee te maken hebben.  Noord-Amerikaanse regeringen en de kerk hebben geprobeerd de identiteit van duizenden mensen uit te wissen, maar ondanks deze inspanningen zijn de inheemse cultuur en de zwarte cultuur standvastig en sterk gebleven.” Hij vervolgt: “Het was belangrijk om dit nummer akoestisch op te nemen, zodat er meer focus op de tekst kwam te liggen. Toen Carsen Gray aanbood om het nummer in te zingen, was dat een ongelooflijk cadeau. Haar stem is heel zacht, en kan soms zelfs kinderlijk klinken, wat goed past bij de betekenis van het nummer.

Beluister Seeds (Acoustic) ft. Carsen Gray via de streamingdienst van je keuze: https://songs.juliantaylormusic.ca/seedsacousticcg
Julian Taylor - Seeds (Acoustic) feat. Carsen Gray
Website: https://juliantaylormusic.ca/  
Facebook: https://www.facebook.com/juliantaylormusic  

Julian Taylor is van harte aanbevolen als je houdt van: Ben Harper, Tracy Chapman, Bill Withers, Tom Petty, The Lumineers, Allison Russell, Jon Lucien, William Prince, Blue Rodeo, Bruce Springsteen, Donovan Woods, Sarah Harmer, AHI, Kia Kater, Gordon Lightfoot, Tre Burt, Mark Knopfler, Serena Ryder, Fruit Bats, Hiss Golden Messenger, The War on Drugs, Wilderado, Phoebe Bridgers, Dan Mangan, Wild Rivers, John Smith, Gord Downie, The Tragically Hip, Joan Armatrading.

Over Julian Taylor
De in Toronto gevestigde singer-songwriter Julian Taylor maakt al twee decennia deel uit van het muzikale landschap in Canada. Taylor genoot een doorbraakjaar in 2020, toen zijn tweede akoestische soloalbum, ‘The Ridge’ meer dan vijf miljoen keer werd gestreamed op Spotify. Naast het winnen van Solo Artist of the Year bij de Canadian Folk Music Awards, werd The Ridge ook genomineerd voor twee Juno Awards (Contemporary Folk Album of The Year, Indigenous Artist of Group of the Year), de Polaris Prize Long List, een Summer Solstice Indigenous Award (Contemporary Folk Album of the Year), een Canadian Music Week INDIES Award (Indigenous Artist of the Year), en een extra Canadese Folk Music Awards nominatie in de categorie Engelse Songwriter of the Year. De nominaties en prijzen bleven komen in 2022, waarbij Taylor de beste mannelijke artiest won in de International Acoustic Music Awards en vijf Native American Music Award-nominaties scoorde.