In Frankrijk was-ie al langer op de markt, maar dankzij www.homerecords.be nu ook in de Benelux: de live dubbel-cd ‘Je vois venir...' van Gabril Yacoub met gasten.

Zanger/gitarist Gabriel Yacoub (ooit Malicorne) verbleef een week als artist in residence op uitnodiging van het Théâtre de Cornouaille in het Bretonse Quimper. Op 17 en 18 januari 2003 speelde hij er twee uitmuntende concerten, waarvan het resultaat valt te beluisteren op deze dubbel-CD.

Speciaal voor deze gelegenheid bracht Gabriel Yacoub de volgende unieke en prestigieuze formatie muzikanten samen:

Yannick Hardouin: akoestische basgitaar, piano, zang, muzikale leiding
Vincent Leutreau: viool, zang
Ronan le Bars:uillean pipes
Gilles Chabenat:draailier
Nicolas Yvan Mingot: elektrische & akoestische gitaar, zang
David Pouradier-Duteil: percussie
Brian Gulland: fagot, fluiten, tuba, Engelse hoorn, hobo, zang
Sylvie Berger: zang
Ludo Vandeau: zang (het nummer ‘De nachtegaal die sanck een lied'

Ieder van hen werkte al jaren samen met Gabriel Yacoub, maar nooit eerder stonden ze allemaal samen op hetzelfde podium. Doorgaans speelt Gabriel Yacoub in trio, wat resulteert in intieme concerten. Deze uitzonderlijke formatie biedt op haar beurt dan weer andere, unieke muzikale mogelijkheden.

Gabriel, met de hulp van Yannick Hardouin (muzikale leiding), presenteert een repertoire gebaseerd op zijn vorige cd Yacoub (Celluloïd / Mélodie 2001), maar bevat bovendien ook enkele van die zeldzame muzikale pareltjes uit zijn ouder repertoire (tot Malicorne ...) én nooit eerder uitgegeven materiaal.

José Nédélec (Siwa), die sinds mensheugenis al samenwerkt met Gabriel Yacoub, stond in voor de hoge kwaliteitsopname van het concert, dat integraal op deze CD te beluisteren valt.

Deze dubbel-CD werd gerealiseerd door Gabriel Yacoub voor LE ROSEAU en gemixt door MVA in de Happy Family studio in Luik.

De CD is opgedragen aan Jean-Pierre Arnoux - uitzonderlijk muzikant en dierbare vriend van Gabriel Yacoub en medemuzikanten - die als vermist is opgegeven sinds juli 2002. Hij gaf glans aan de muziek van Gabriel sinds 1979.
Zie ook: www.gabrielyacoub.com en www.homerecords.be.