Komende vrijdag en zaterdag neemt het Limburgse ‘Triskell Music' de jubilieum concerten van Ambrozijn live op voor de live-jubileum-cd die in februari 2007 uitkomt. Paul Baten cs trekken met een mobiele opnamewagen naar de Vlaamse plaatsen Ternat en Gent, waar ze opnamen maken van zowel de concerten als de repetities op die dagen. Ambrozijn treedt vanwege zijn 10-jarig bestaan op met een 12-koppig strijkorkest en gastzangers.

De optredens waarbij de live-opnamen gemaakt worden zijn vrijdag 22 december in CC De Ploter aan de Kerkstraat 4 in Ternat. De gastzangers zijn dan Gabriel Yacoub, Sylvie Berger, Soetkin Collier & Vera Coomans. Zaterdag 23 december verhuist het hele gezelschap naar Gent waar 's avonds in de Handelsbeurs zich ook nog Ludo Vandeau bij de gastzangers voegt.

Een week later volgt een derde jubileumconcert met het complete gezelschap in de Leuvense Schouwburg. In februari zijn er dan nog vijf afleveringen zonder strijkorkest maar wel met gastzangers Sylvie Berger, Soetkin Collier, Vera Coomans en Ludo Vandeau. Het laatste jubileumconcert is 17 februari in Wormer.

Overigens staan Tom Theuns (zang/gitaar), Wim Claeys (accordeon) en Wouter Vandenabeele (viool) als trio Ambrozijn volgend jaar ondermeer geprogrammeerd op de festivals Dranouter aan Zee (28/4) en op het nieuwe festival ‘Folk in de Walden' op zaterdag 16 juni in het Friese Oenkerk.


Zie ook www.ambrozijn.be www.ccdeploter.be en www.handelsbeurs.be