Rapalje zet Zomerfolk 2019 extra kracht bij met de release van een nieuw album, Scotland’s Story. Nummers daarvan zullen zeker te horen zijn op het festival, dat de groep jaarlijks organiseert en dat plaatsvindt op 15 en 16 juni in Groningen. Optredens zijn er dan van o.a. The Mahones, Altan, The Dolmen, Laroux en Rapalje zelf natuurlijk.

Geheel in de geest van Rapalje is hun nieuwe album Scotland’s Story via een livestream via Facebook officieel ter wereld gebracht. Scotland’s Story bevat 10 fonkelnieuwe, niet eerder opgenomen songs in de beste Rapalje traditie denkbaar. Uiteraard ‘ouderwets’ fysiek: op cd en vinyl. Voor de laatste geluidsdragervariant moet overigens nog enig geduld worden betracht, deze wordt wat later verwacht.
 
Maceál, zanger en multi-instrumentalist bij de band: “Het heeft even geduurd, maar we zijn ontzettend trots op het resultaat. De nummers op deze CD (en vinyl)  hebben we bij verschillende shows gespeeld en ze worden stuk voor stuk fantastisch ontvangen. We vinden het geweldig dat mensen hier nu ook thuis van kunnen genieten.
 
Door de grote hoeveelheid optredens die de band wereldwijd heeft is het lastig tijd te vinden om de studio in te gaan. Zo had de formatie, naast hun vele shows in Europa, twee jaar geleden nog een tour in Brazilië en waren ze eerder dit jaar in de Dominicaanse Republiek. Daarnaast is de band momenteel druk met hun, veelal uitverkochte, theatertour Still Into Folk evenals met de organisatie van het 7de Rapalje Zomerfolk Festival. 
 
Scotland’s Story bevat 10 nummers, waaronder het door de immens populaire serie Outlander bekend geworden Skye Boat Song, titelsong Scotland’s Story en het door zanger William geschreven Flatlands. Ook bevat het album, zoals men van Rapalje gewend is, een uitgebreid full colour boekje met teksten en artwork.

Rapalje op de hoes van Scotland's Story
Rapalje op de hoes van Scotland's Story

Rapalje Zomerfolk Festival 2019
Gastheer Rapalje zal tijdens hun eigen show in het Groninger Stadspark uiteraard veel uit het nieuwe werk putten. Daarnaast zijn voor het komende Zomerfolk bevestigd:
The Mahones https://www.facebook.com/TheMahones/
Altan https://altan.ie/
Saor Patrol http://www.saorpatrol.com/
Shantalla https://www.shantallamusic.com/
The Dolmen https://www.thedolmen.com/
Flannery https://flannery.nl/
Forgotten North https://forgotten-north.de/
Laroux http://laroux.nl/

En uiteraard zijn er wederom de reeds bekende ingrediënten, welke Zomerfolk maken tot wat het is: lekker (verantwoord) eten en drinken, een kinderdorp, is er een valkenier aanwezig en zijn er diverse workshops als boogschieten, Iers dansen en doedelzak spelen. De workshops zijn voor alle leeftijden.

15 en 16 juni 2019, Rapalje Zomerfolk Festival in het Stadspark in Groningen.
Kaarten voor het gehele weekend kosten € 27. Kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang.

Zie ook:
https://zomerfolk.nl
https://rapalje.com/nl/