Acoustic String in Raalte

Acoustic String in Raalte geeft ruimte aan de akoestische gitaar
Za 13 april - Acoustic String in Raalte. In het Hoftheater in Raalte wordt zaterdag 13 april het festival "Acoustic Strings" gehouden. Acoustic Strings is een gitaar festival dat vooral gemoedelijk en sfeervol moet zijn. Het publiek moet dicht bij de gitarist kunnen komen. Er treden op verschillende podia gitaristen op en er zijn workshops en theateroptredens. Er is een speciaal podium voor muziekscholen waar de gitaardocenten hun betere leerlingen de kans kunnen geven op dit festival op te treden.
Op de dagconcerten treden onder meer de volgende gitaristen op:
Tommy Emmanuel: Deze Australische gitarist nam zijn eerste album op in 1960 en heeft o.a. een album gemaakt met Chet Atkins. Hij speelde op de opening van de olympische spelen van Sydney. Hij verzorgt net als de anderen ook een workshop.
Gert de Meyer: Bezig aan zijn 2e solo album en een virtuoos op de 12 snarige gitaar. Gilbert Isbin: Goed voor 10 internationaal uitgebrachte CD's en inmiddels bezig aan zijn 11e album. Geeft in heel Europa concerten. Zijn stijl omvat o.a. Folk, jazz, klassiek, Hendrix en Django.
Emiel van Dijk : Volgens Harry Sacksioni, met wie hij ook nogal eens samenspeelt een gitarist met nieuwe ideeën en prachtige composities. Emiel van Dijk is een klassieke en fingerstyle gitarist, die zijn 2e solo album inmiddels heeft uitgebracht bij Acoustic Music Records.
Thin Air:Een groep gitaar-docenten die samen met een geweldige zangeres bestaande songs van een akoestisch jasje voorzien.
Alex van Voorst: Deze Haagse gitarist heeft al in vele bands gespeeld en is ook een akoesche gitaar kunstenaar. Hij speelt in de stijl van Ry Cooder en Leo Kottke.
Hans Nieuwenhuis: Een gitarist - zanger die zijn sporen de afgelopen jaren heeft verdiend door o.a. een album op te nemen met Kajak en ook met zijn duo Two-Fold regelmatig optreedt.
En vele anderen.
De presentatie is in handen van Holleboer.
Op Acoustic Strings is ook een beurs voor o.a. gitaarbouwers, gitaarmagazines en importeurs. Er zijn hapjes en drankjes. De toegang is gratis voor de beurs en de optredens op de beursvloer en workshops. Voor het theater is een dagkaart nodig van 8 Euro. De beurs is van 10.00 tot 17.30 uur.
Info Organisatie: Joop Essers 0548-611060 of 06-51948576 Muziekschool Salland: 0572-301782