Bratch

Zigeuneravond met Bratch (en Tsanko Mladenov & Silla)
Muziekpublique organiseert vrijdag 7 juni een avond met zigeunermuziek in het Marni Theater in Brussel.
Vanaf 20.30 uur treden op Silla (Bulgaarse zigeunermuziek) en Bratch (Oosteuropese Roma-muziek en swing).
Bratch
Ze vulden Olympia in Parijs, speelden voor 85.000 mensen in Montreal. Ze worden beluisterd van Moskou tot in New York. Ze schitteren als enige niet-zigeuners op de betere compilaties met zigeunermuziek.
En toch blijft Bratsch een eerlijke bescheiden groep die integriteit hoog in het vaandel draagt. De Franse groep die werd opgericht door de Armeense zanger Dan Gharibian en violist Bruno Girard heeft van bij het begin een bijzonder authentiek en hecht groepsgeluid weten te creëren.
Net als Gharibian en Girard voelen accordeonist François Castiello (speelde ook mee op "Gitans" van Thierry Robin), clarinettist Nano Peylet en contrabassist Pierre Jacquet zich bijzonder goed thuis in het repertoire van de Europese nomaden.
Hun eerste albums, "Notes de Voyages" en "Sans Domicile Fixe" doorkruisen Joegoslavië, Griekenland, Armenië, Bulgarije en Roemenië, putten eveneens uit de Joodse muziek en voegen daar een stevige portie swing aan toe. Voor de soundtrack van "Le Mangeur de Lune" componeren ze de nieuwe standards van de zigeunermuziek.
Bratsch heeft een nieuwe dubbel-cd "La vie, la mort, tout ça… " uit die live werd opgenomen in Parijs. En live is dan ook de beste manier om Bratsch te horen.