Indigo Girls

Indigo Girls stellen nieuwe cd voor in Turnhout en Haarlem
The Indigo Girls spelen de komende weken in Turnhout (27 april in cc De Warande) en in Haarlem (5 mei bevrijdingsfestival)
Al bijna vijftien jaar tekenen Amy Ray en Emily Saliers uit Atlanta, Georgia voor eerlijke, openhartige en warme folksoul, met altijd de melodie centraal. Sinds ze voor het eerst van zich deden spreken met de single 'Closer to Fine' in 1989 hebben ze al negen full-cd's op hun actief staan.
In de Warande in Turnhout geven ze zaterdagavond vanaf 20.15 uur een akoestisch duoconcert. Ze presenteren dan hun nieuwe cd 'Become You', die begin maart bij Sony verscheen. Daarvoor gingen Amy en Emily opnieuw Peter Collins in de arm, die eerder al 'Rites of Passage' uit '92 produceerde, waarmee de Indigo Girls moeiteloos platinum haalden, en ook tekende voor het met een Grammy-nominatie-bekroonde "Swamp Ophelia" uit '94. De mix gebeurde door Bob Clearmountain, bekend van zijn werk met bijvoorbeeld The Who, Bruce Springsteen of Rufus Wainwright.
Na een Amerikaanse tournee met K's Choice als support, komen Amy en Emily nu naar Europa om er met hun tweetjes een reeks akoestische concerten te geven om de nieuwe cd voor te stellen. Eerst dus in Turnhout en dan op 5 mei in Haarlem.
Als voorprogramma treedt in Turnhout Sunday Blues aan, een duo dat bestaat uit zangeres Stéphanie Vloeberghs (18) en pianiste Dorien Leyers (17). Hun eerste single 'A Song For You' is niet van de radio te branden, terwijl de meisjes tussen de examens door aan hun eerste full-cd werken.
Reserveren telefonisch 014 416991 of via www.warande.be