Lambchop
: Lambchop in Lola de Musica
In Lola da Musica maandag 29 apr 2002 23:55, Net 3 een herhaling van het portret van Lambchop, het buitenbeentje van 's werelds toonaangevende countrystad Nashville. De band bracht onlangs de cd Is A Woman uit en treedt 30 april op in Amsterdam.
Lambchop-voorman Kurt Wagner gaat de kijker voor in een trip door de stad waarmee hij een haat-liefde verhouding heeft. Hij wordt gevolgd tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden als vloerenlegger, gaat nader in op zijn drijfveren en vertolkt enkele akoestische songs. Lambchop is ook gefilmd tijdens repetities voor de op dat moment aanstaande tournee door Europa.
Lambchop is het geesteskind van de voormalige kunstenaar en kunstdocent Kurt Wagner, die tegenwoordig werkzaam is als legger van houten vloeren. In zijn vrije tijd stuurt hij een collectie muzikanten aan, dat de afgelopen jaren onder de naam Lambchop enkele opvallende platen heeft afgeleverd. De band distantieert zich nadrukkelijk van de wetten van de country-industrie en valt in eigen stad en land dus een beetje tussen wal en schip. In Europa daarentegen bouwt de groep een behoorlijke schare fans op, die Lambchops eigenzinnige mix van country, soul, pop en rock op juiste waarde weet te schatten, zich verdiept in Wagners cryptische teksten en de opvallend ingetogen concerten van de band bezoekt.