Gerard van Maasakkers

Prachtige tv-registratie over Gerard van
Maasakkers en Klein Brabantse Harmonie(Door Pieps)
Terwijl liedjeszanger Gerard van Maasakkers in het vliegtuig onderweg was naar Zuid-Afrika voor een korte maar drukke toernee, konden zijn fans op eerste paasdag genieten van een prachtige concertregistratie van Van Maasakkers op Omroep Brabant-TV.
De regionale tv-zender maakte van het laatste concert van Van Maasakkers & de Vaste Mannen en de KleinBrabantse Harmonie o.l.v. Carlo Balemans in Veldhoven een 65 minuten durende samenvatting.
Die concertregistratie werd eerste paasdag maar liefst drie keer uitgezonden. En voor wie het dan nog niet gezien had werden tweede paasdag tal van herhalingen uitgezonden.
Voor mensen van buiten Brabant, die niet in de gelegenheid waren de tv-registratie te zien, zou het een goede zaak zijn als het concert op video te bestellen zou zijn bij Omroep Brabant. Maar daarover is nog geen besluit genomen. Voor landelijke omroepen is het interessant om delen van deze concertregistratie uit te zenden. Met name het duet met JW Roy, As Ge Ooit, zal een groot publiek aanspreken.

Het concert was afwisselend en buitengewoon boeiend. Er waren indrukwekkend rustige intermezzo's met Kan De Deur Nie Dicht, enkel begeleid op gitaar. En natuurlijk Cis Verdonk, of Ik wil bij jou zijn, met Bart de Win op piano. De blazers konden zich uitleven in uitbundige nummers als De Fanfare van Honger en Dorst, Janus Dekkers, He Gaodemee en Morgen Beginnen. Ook in rustiger nummers hadden zij een rol zoals in Salvé Regina en met lyrisch hobospel aan het slot van As ik zing vur jou.
JW Roy speelde en zong mee bij dat ene As Ge Ooit, een nummer van Roy waar Van Maasakkers een Brabantse tekst op schreef. Verder waren er de vaste mannen: Bart de Win (piano en accordeon), Harry Hendriks (gitaar) en Rinus Raaijmakers (contrabas). Op drums speelde de los-vaste man André Maas.