Naked Raven
: Naked Raven vaak te zien in Duitsland
In april is de nieuwe CD "Wrong Girl" van Naked Raven uitgekomen. Ter promotie was deze Australische groep in april al voor een uitvoerige tournee in Duitsland. Vanaf 25 mei zijn ze er weer terug, want waar in Nederland en België nog nauwelijks gekend, is Naked Raven bij de Duitsers al sinds 1997 (hun eerste Europese tour na het uitbrengen van de CD "Blame") een sensatie. En… al diverse keren te gast op verschillende festivals. "Poëzie van down under" schreef het Duitse blad "Folker" naar aanleiding van het concert dat Naked Raven afgelopen jaar op het festival van Rudolstadt gaf.
Naked Raven kent een nieuwe bezetting. Zangeres Erica Grundell (vanwege gezinsuitbreiding niet langer in de groep) is vervangen door Janine Mauder. Jenny Thomas (viool) en de celliste Kate Mazoudier (cello, basgitaar) zijn vervangen door Stephanie Linden (viool) en Caerwen Martin (cello).
Centraal figuur blijft gitarist/pianist Russ Pinney. Hij is verantwoordelijk voor de meeste teksten en arrangementen. Hij is ook de enige uit de groep die geen klassieke achtergrond/opleiding heeft. Zijn inspiratiebronnen zijn de singer/songwriters uit de jaren '60 en '70 (Cat Stevens noemt hij regelmatig als grote inspirator).
Naked Raven bestaat nu uit: Russ Pinney (gitaar, piano), Janine Mauder (zang), Stephanie Linden (viool), Caerwen Martin (cello) en James Richmond (percussie).