Thé Lau

Thé Lau CD van de week op BRTO
De cd van de week op de BRTO, de Bergse Radio en Televisie Omroep (Bergen op Zoom) heeft tot cd van de week verkozen: "De God van Nederland"van Thé Lau.
Thé Lau timmert hard aan de weg na het uiteenvallen van de populaire groep The Scene (1979-2000. Zijn cd "De God van Nederland" wordt niet alleen in Nederland gewaardeerd. Ook in België worden er geregeld nummers van op de radio gedraaid. Ook was Thé Lau er onlangs te gast in het VRT 1 programma Dito de middag voor zijn optreden in de AB in Brussel.
Emoties
De drijvende kracht achter The Scene, tevens frontman, zanger, componist en tekstdichter verrast vriend en vijand met zijn eerste Nederlandstalige soloplaat. Thé heeft getuige de 10 prachtige liedjes op die plaat nog niets verloren van zijn talent om emoties in tekst en melodie te vangen. De BRTO wordt zelf bijna even lyrisch in haar persbericht: "Hoewel het moeilijk is één bepaald lied tot het mooiste van de CD aan te wijzen, maakt het duet "Onder aan de dijk" met de Belgische zangeres Sarah Bettens van de immens populaire groep K's Choice, als zodanig een goede kans. Maar tegelijkertijd moet worden geconstateerd dat ook een flink aantal andere liedjes voor die titel in aanmerking komt. "De God van Nederland" is een welhaast literaire popplaat geworden. Het zou niet meer dan terecht zijn wanneer de teksten van Thé Lau over enkele jaren door middelbare scholieren op hun boekenlijst mogen worden opgenomen. Tenslotte is dat bij veel Bob Dylan-teksten ook toegestaan". De BRTO draait "De God van Nederland" van Thé Lau tot komende zaterdag als CD van de Week.