Tindersticks

-: Onvervuld verlangen bij Tindersticks - Popmedewerker Peter Borgers van het Eindhovens Dagblad bezocht het concert van de Tindersticks (kruising tussen The Walkabouts en Nick Cave) in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven en schreef erover. Enkele citaten:
….Dit wordt een avond vol zwaarzoete romantiek, over dromen niet vervuld gaan worden en liefde die onontkoombaar teloor zal gaan. Zanger Stuart Staples is de juiste man voor dit soort muzikale melancholie, met zijn nicotinebruine stem, snikkende vibrato en verstilde voordracht. En multi-instrumentalist Dickon Hinchcliffe draagt zorg voor de passende begeleiding, vooral door zijn vioolspel, dat klinkt als vallende herfstbladeren. Hinchcliffe schreef ook de vioolpartijen voor de vijf strijkers die het vaste Tindersticks-zestal aanvullen. En de klanken van dit strijkje verrijken het groepsgeluid op een fantastische manier. De sombere violen maken de romantiek van onvervulde verlangens nog grijpbaarder, in onalledaagse, maar spannende arrangementen. ….
…Het hele gezelschap staat ingetogen in zichzelf te spelen, het contact met de zaal ontstaat enkel uit hun muziek. Maar Tindersticks blijkt live een groep die langzaam op je toesluipt en je wurgt met zware dramatiek. De aanwezigen worden meegesleurd in de onontkoombare sfeer die deze groep verklankt, de reacties worden na ieder nummer heftiger. Als Staples onverwacht opstaat en een afscheidswoord mompelt, neemt de zaal dan ook geen genoegen met dit plotse eind van de relatie. Het smeekt om meer, als een teleurgestelde minnaar…