Lucinda Williams

Lucinda Williams maakt haast met nieuwe cd
Nog nauwelijks bekomen van de Grammy voor Get Right With God van haar laatste cd Essence ('01) heeft de Amerikaanse singer/songwriter Lucinda Williams al weer tien songs geschreven voor een nieuw album.
Ooit werd ze door haar fans achter de vodden gezeten omdat ze zo'n lange tijd liet tussen haar eerste cd Sweet Old World uit 1992 en de opvolger Car Wheels on a Gravel Road waarmee ze zes jaar later doorbrak. Williams schreef vervolgens Essence in twee weken tijds.
"Ik stond op, zette een kop koffie en begon te schrijven", zo beschreef ze vorig jaar haar werkwijze voor Essence in een interview in Rolling Stone. "Het beviel me uitstekend, zei ze. Vervolgens liet ik mijn songs horen aan vrienden, benieuwd naar hun reacties. En ja, sommigen drongen er op aan ze meteen op cd te zetten. Ze waren kennelijk bang dat ik er weer zo veel tijd over heen zou laten gaan. Ik dacht, laat ik nou bewijzen dat ik het ook anders kan".
Williams heeft er net een tournee van twee-en-een-halve week opzitten langs plaatsen als San Francisco, Santa Cruz, Los Angeles, Santa Fe, Austin, New Orleans etc.
Afsluitend trad ze op tijdens het Oklahoma Blues Festival in Tulsa en op het Beale Street Music Festival in Memphis op 4 en 5 mei.
Nu duikt ze de studio in om haar nieuwe - nog titelloze - cd op te nemen, die naar verwachting eind dit jaar uit komt.
Bron: Rolling Stone
.