Woven Hand

Soms klinkt Woven Hand als een godsvrezende Nick Cave
Woven Hand, het "solo-project" van David Eugene Edwards is komende weken te zien en te horen op 24 april in de Melkweg in Amsterdam en 28 april in 013, Tilburg. René Megens bezocht voor De Gelderlander het concert dat Woven Hand gaf in Doornroosje. Hier enkele citaten uit zijn recensie:
…Religie eist niet alleen zijn tol in het Midden-Oosten. Ook 16 Horsepower heeft te maken met godsdienstperikelen. Voorman David Eugene Edwards heeft 16 Horsepower op voorlopig non-actief gesteld, want zijn medemuzikanten hebben de buik vol van diens vroomheid. Edwards gaat intussen stug verder. Woven Hand heet de zijweg die hij verleden jaar insloeg….
…Hij zingt in een microfoon die zijn stem een metalen randje geeft. Dat is een kunstje waar de rootsmuzikant uit Denver graag op teert….
…Edwards brengt met Woven Hand een hedendaagse variant op de folk van de Appalachen. De cellist roept soms gewijde weemoed op en de toetsenist etaleert nogal eens een voorkeur voor ambient. In de toegift lijkt toetsenist McMahon te spelen op een dement kerkorgel. Soms klinkt Woven Hand als een godsvrezende Nick Cave. Ook maakt het kwartet slowcore à la Songs:Ohia. En Ain't no sunshine, een stokoude hit van Bill Withers, komt over als een bluesnummer van Joy Division….