Wright, John

Fookhook: Extra ingelast concert John Wright met nieuwe begeleiders
Zondag 28 april a.s. is Horecacentrum "De Sevewaeg" in Sevenum vanaf vier uur 's middags ongetwijfeld tot de nok toe gevuld als John Wright er opnieuw acte de présence geeft.
John Wright kenmerkt zich vooral door zijn zeer specifieke stem, aangrijpend dramatisch in ballades en krachtig en rauw in de snellere nummers. Wright heeft een fijne neus voor onontdekte songs uit de historie van de folk, blues, pop en country, die hij op zijn geheel eigen manier bewerkt.
Reeds acht jaar lang is John Wright jaarlijks te gast in De Fookhook en is hij uitgegroeid tot de absolute publiekslieveling van het vaste Fookhookpubliek. Al die jaren wist hij zich in het uitstekende gezelschap van de excellente gitarist Kenny Speirs en meesterviolist Stuart Hardy, een rasartiest die als geen ander de kunst verstaat om zijn fiddle te laten huilen en lachen. John, maar ook Kenny en Stuart vonden dat het echter na hun jarenlange samenwerking tijd werd om uit te kijken naar nieuwe uitdagingen.
John Wright heeft deze nieuwe uitdaging inmiddels al vorm gegeven, wat moge blijken uit het aanstaande optreden. Het optreden zal behoorlijk afwijken van hetgeen het vaste publiek tot nu toe gewend was.
Zo zal er niet alleen veel nieuw repertoire te horen zijn, ook de begeleiding is totaal vernieuwd en bestaat uit Stevie Lawrence, op gitaar, bouzouki en whistles, Wendy Wetherby op cello en vocals, Angus Lyon op piano, keyboards en accordeon en Tony Gibbons op citer.