Astrid Young
: Astrid Young zondag in Koudekerk
In Slotzaal van de Ridderhof aan de Kerklaan 20 in Koudekerk treedt zondag 26 mei de Canadese Astrid Young op.
Astrid Young begon al heel jong met muziek maken, ze volgde een klassieke opleiding en ze studeerde af op verschillende instrumenten. In 1974 speelde ze op klarinet en hoorn in diverse orkesten en met 18 jaar raakte ze in de ban van rock muziek. Kreeg haar 1e gitaar, verhuisde naar Los Angeles, werd leadzangeres in de USA metalband Sacred Child, waarmee ze 2 cd's maakte.
Naast muziek is film een andere liefde van Astrid. Maakte de film "Haunted", een fictie verhaal over een rockband. Won hiermee tot dusver 2 awards. Richtte terug in Toronto het rockpowertrio "iST" op en speelt daarin op de bas. Ze belandde weer in California en begon daar met veel succes met haar eigen songs akoestische solo optredens te doen op de twaalfsnarige gitaar (ook een liefde). Optredens vol passie en energie.
Met gevolgen, want begin juni komt haar 1e solo cd "Matinee" uit (bij Inbetween Record-label) en de promotie start hier in Nederland. Ze is dan net terug van een tour met haar grote broer Neil in Duitsland en Engeland.
Ze zingt ook mee op zijn laatste cd "Are You Passionate?" net als op "Unplugged" en "Harvest Moon".