Image
Folk voor en
door Tolkien fans

- Songs from Middle-Earth (Eigen Beheer)
The Hobbtions is een folkgroep uit Nederland die muziek maakt zoals die bij The Hobbits zou klinken. Hobbits zijn, zoals de meeste mensen wel zullen weten, een volkje dat gecreëerd is door J.R.R. Tolkien, en vooral bekent uit zijn boeken The Lord of the Rings.

Alle teksten die The Hobbitons gebruiken zijn dan ook afkomstig uit het werk van Tolkien. Dit resulteert in veel gevallen in verhalende liederen zoals 'The Man in The Moon Stayed Up Too Late' en 'Bilbo's Last Song'. Hierdoor zijn de teksten met name leuk als je de verhalen kent waar ze vandaan komen.

De muziek van The Hobbitions doet een beetje aan als Engelse 60's folk. Nummers zoals 'Bilbo's Song' en 'The Valley' zijn leuke folk deuntjes gespeeld op instrumenten zoals gitaar, luit, hurdy gurdy, accordeon en fluit.

Verwacht dus geen vernieuwende folk of verassende elementen. The Hobbitons maken gewoon gezellige en leuke muziek die vooral leuk is tijdens het lezen van de boeken van Tolkien. Dit is folkmuziek gemaakt door en voor Tolkien fans.

Martijn van Gessel - Waardering: 7