Image

Hedendaagse
troubadour

In Gowan Ring - Hazel Steps through a Weathered Home (Lune Music)
In Gowan Ring is een eenmansband van componist/uitvoerder B'eirth. Op deze vierde plaat krijgt hij hulp van diverse gastmuzikanten. Zijn stem en gitaar worden door hen onder andere ondersteund met viool, bodhran, cello en fluit.

De muziek van In Gowan Ring is donkere, poëtische en dromerige folk die sterk leunt op de 60's folk van bijvoorbeeld Nick Drake. Het merendeel van de nummers is vrij minimaal uitgevoerd, wat de treurige sfeer nog eens verstrekt. 'Hazel Steps' bijvoorbeeld is een treurig poëtisch nummer dat door de muzikale begeleiding extra zwaarmoedig klinkt. Andere nummers zoals 'The Seer and the Seen' en 'A Poet's Lyre' zijn meer in een soort middeleeuwse ballade stijl. In Gowan Ring misstaat hierdoor de term hedendaagse troubadour muziek zeker niet.

Hazel Steps through a Weathered Home is een mooie en sfeervolle plaat. De enige kanttekening die geplaatst kan worden is dat de sommige nummers wel iets langdradig zijn, wat door de minimale aanpak verstrekt wordt. 'Kingdom of the Shades' is daar een goed voorbeeld van, er gebeurd te weinig in teveel tijd. Verder is deze plaat aan iedereen die van muziek als Nick Drake en Ygdrassil houd aan te bevelen.

Martijn van Gessel - Waardering: 7,5