Dit jaar is het 20 jaar geleden dat Ad de Laat kwam te overlijden. Als eerbetoon aan de Zanger van het Zuiden, die in Nisserois dialect zong, is er vanaf 19 april in Nistelrode een tentoonstelling over zijn muzikale leven. Bij de opening zal Gerard van Maasakkers enkele stukken ten gehore brengen, bij de sluiting op 6 juni zullen verschillende Brabantse artiesten een avondvullend programma verzorgen met liedjes van Ad de Laat.

Het optreden van Accordion Samurai afgelopen zondag in De Oosterpoort in Groningen krijgt maar liefst vijf sterren in De Volkskrant. Ton Maas schrijft dat er bijna twee uur lang zo virtuoos, inventief, liefdevol en speels gemusiceerd werd, dat je wel een hart van steen moest hebben om niet te vallen voor dit charmeoffensief.

Dit weekeinde vindt Dranouter plaats, zonder folk in de naam (vanwege imagoproblemen bij publiek en bands), maar wel met Luka Bloom als gastprogrammeur binnen het festival. De Belgische krant De Standaard had een interview met Marnique Deswarte en Geert Gombeir, waaruit blijkt dat het festival een dubbel spoor volgt.

Het onvermijdelijke heeft zich aangediend: New Folk Sounds is genoodzaakt om de uitgave van het papieren magazine stop te zetten, met ingang van het nieuwe kalenderjaar.

Onder het grote muzikale aanbod op de Gentse Feesten is er een nieuwkomer, Musicalia, dat onder de vlag Roots Acoustic World Sessions driemaal daags een optreden voorschotelt. Koen De Meester van Dewereldmorgen.be bezocht afgelopen zaterdag het openingsconcert van Moralia (met o.a. Wouter Vandenabeele) en bestempelt dat maar gelijk als een voltreffer.