Op 2 december vindt in Veldhoven de tweede World Folk Night plaats met Tjane, Inner Strength, Folkaholics en folkbal met EmBRUN (B). 
 
Goed toegankelijke Folk- en wereldmuziek in een eigentijds jasje. Dat is in een notendop de World Folk Night van 2 december in theater De Schalm in Veldhoven. Net als vorig jaar kan het publiek op deze bijzondere avond genieten van maar liefst vier typerende bands. De grote zaal is voor een deel vrij van stoelen, voor de gezellige festival sfeer én voor ruimte om te dansen. Want zeker tegen het eind van de avond zult u moeilijk stil kunnen blijven zitten.
 
Het programma voor die avond ziet er als volgt uit:
Inner Strength, de pop-folkband met haar bijzondere bezetting (o.a. didgeridoo, fluiten, viool en doedelzak), is zeker in Veldhoven en omstreken geen onbekende. De zeven muzikanten verkennen het grensgebied tussen pop, folk en wereldmuziek. Het resultaat is er naar: opzwepende nummers, aanstekelijke folky popsongs en serene ballads.
 
Tjane wordt wel de Nederlandse versie van Clannad of Enya genoemd. Deze groep van Guy Roelofs smelt invloeden uit pop, jazz en traditionele muziek van de Lage Landen samen tot een vorm van Nederlandse wereldmuziek.
 
De Vlaamse band EmBRUN is meester in  het spelen van traditionele dansen als bourrees, scottish, andro's of gavottes. Ze sluit de avond met een folkbal waarop iedereen naar hartenlust kan dansen. In Vlaanderen zijn deze folkbals al uitgegroeid tot een ware rage en Nederland is hart op weg om onze zuiderburen op te volgen.
 
De Folkaholics luisteren de pauzes op in de foyer. Deze jonge muzikanten beheersen het Ierse en Schotse repertoire verrassend goed. Voor hen is deze World Folk Night een thuiswedstrijd.
 
Zaterdag 2 december 2006, World Folk Night, Theater de Schalm, Meiveld 3, Veldhoven
Aanvang 21.00 uur. Entree € 14,- (pasprijs € 12,-)
 
Voor meer informatie kunt u terecht op
www.worldfolk.nl/night.
 
Voor informatie over de verschillende bands gaat u naar
www.inner-strength.nl
www.tjane.nl
www.embrun.be
www.folkaholics.nl