bluegrass boogiemen - hits of hank williams
Bluegrass Boogiemen - Hits Of Hank Williams - Continental Europe CECD 31

Wie ooit een optreden van de Nederlandse formatie Bluegrass Boogiemen heeft meegemaakt weet dat ze nooit te beroerd zijn om iets van Hank Wiliams te doen. Graag zelfs, ze zijn namelijk fan van zijn werk. Op eerdere albums namen ze al enkele liedjes (o.a. I'm So Lonesome I Could Cry en Your Cheating Heart) op, maar met Hits Of Hank Williams brengen ze een hele cd lang een eerbetoon aan de countryzanger die in 1953 op 29-jarige leeftijd tenonder ging aan drank en drugs.

De Bluegrass Boogiemen speelden al op Lowlands en Noorderslag maar tourden ook de wereld over en oogstten zelfs in Amerika lovende recensies. Ook wonnen zij awards: in Ierland wonnen zij de Crystal Bowl als meest populaire band tijdens het Guinness International Bluegrass Festival. In eigen land wonnen zij maar liefst acht keer de Gram Parsons-Award als beste akoestische band. De basis bestaat uit mandoline, banjo, viool, gitaar en bas, hier en daar aangevuld met lapsteel, een mondharmonica of snare drum.

Wat de Bluegrass Boogiemen betreft zijn eigenlijk alle liedjes van Hank Williams hits. Dus hebben ze naast een paar bekende als Jambalaya (on the bayou), Weary Blues From Waitin' en Cold, Cold Heart ook wat obscuurder werk op de plaat gezet, die in totaal maar liefst 17 nummers herbergt. Uiteraard zijn die allemaal in bluegrassvorm gegoten, al klinkt er af en toe nog wel een flinke vleug country doorheen.

Tourdata 2009/2010:

zaterdag 3 oktober - Amsterdam, Maloe Melo
zaterdag 10 oktober - Grootschermer, Podium onder de toren
zondag 18 oktober - Nieuwkoop, Turfschip
zaterdag 31 oktober - Aalten, Sunday Roots Club (De Pol)
zondag 8 november - Utrecht, Closewatch Festival (Paperdome)
zaterdag 14 november - Joure, Café De Stam
zaterdag 12 december, Gorinchem, FAMP
zaterdag 19 december - Kraggenburg, Brennels
zondag 10 januari - Utrecht, Cafe de Stad
maandag 8 februari - Eindhoven, Meneer Frits
19 februari - Hauwert, Kerk
19 maart - Amen, De Amer
30 april - Dongen, Oranjepark

Meer info over de Bluegrass Boogiemen: www.bluegrassboogiemen.nl.