kinder-cd beestenboel
Kinderkoor Canteclaer & diverse muzikanten - Beestenboel - Appel Rekords APR 1321

Folkliefhebbers zullen heel wat namen herkennen: Rony De Prins (accordeon), Sam Van Ingelghem (bas), Stef Van Straelen (drums), Jonas Demeester (gitaren), Ludo Stichelmeyer (percussie), Koen Garriau (saxen), Isabelle Vandendriessche (viool) en Andries Boone (viool, toetsen & mandoline). Zij vormen de begeleiders van kinderkoor Canteclaer op de cd Beestenboel, vol liedjes over dieren.

De initiatiefnemers van de cd, Koen Garriau (Fluxus, Ashels...) en Barbara Vandendriessche (koorleidster van Canteclaer), zijn zelf jonge ouders en actief in de muziek. Garriau kreeg heel wat folkcollega's bereid om mee te spelen en heeft eigentijdse arrangementen gemaakt, waarbij hij op 3 nummers samenwerkte met Jonas Demeester. De cd wordt geleverd met alle teksten op de stevige kartonnen uitklaphoes, zodat iedereeen kan meezingen met de versjes. De vrolijke muzikale beesten die op de voorkant en bij de liedjes afgebeeld worden zijn van de hand van Toon Van Mierlo.

We komen heel bekende liedjes tegen, zoals Alle Eendjes Zwemmen In Het Water en 'k Zag Twee Beren, maar ook twee Engelse versjes, Pussy Cat en Baby Sardine, en een Frans: La Laine Des Moutons. De begeleiding is soms stevig, tegen het rockende aan, maar kan ook fijn akoestisch met percussie zijn. Bigi Kaiman krijgt een lekker Afrikaans reggae-ritme, terwijl De Kikkertjes vervolgens zelfs tegen country aan kwaken. De Verliefde Stieros krijgt uiteraard een temperamentvol flamenco-geluid.

De eerste kinder-cd van Appel Rekords is een vrolijke en gevarieerde plaat geworden, die ook Nederlandse kinderen zal aanspreken. Ouders en andere volwassenen kunnen meegenieten van de kwaliteit die de folkmuzikanten daarbij leveren.

Mirjam Adriaans

De cd is te bestellen via: www.denappel.be.