Eltjo Haselhoff begon ooit met het naspelen van David Graham's Anji, van de LP Sounds of Silence van Simon & Garfunkel. Nu is er zijn debuutalbum getiteld Fingerstyle Guitar Solos.

eltjo haselhoff - fingerpicking guitar solos

Hij klinkt als een volleerd gitarist, maar heeft eigenlijk nooit gitaarles gehad en kan geen muziek lezen. Toch geeft hij eerdaags een lesboekje uit: ‘Fingerpicking Guitar for Beginners'.

Dit album bevat enkel gitaarwerk met een enkele keer een fiddlepartijtje. In zijn stijl herken je inspiratiebronnen als Pat Kirtley, Steve Baugman, Jerry Douglas, maar ook Tony Rice en Harry Sacksioni. Soms hoor je een licht countryzweempje, maar meer toch meer keltische invloeden. Zo is er een fraaie serene eigen keltische compositie en een nummer van Turlough O'Carolan (Morgan Magan). Nog een herkenningspunt vormt een traditional als Lowlands of Holland. Je hoort ook een een link naar Nederlands Indie, een lovesong, een ode aan de Ovation gitaren (met bolle achterkant) en een stuk opgedragen aan zijn Australische voorbeeld gitarist Tommy Emmanuel. Het is niet enkel een album voor gitaarfreaks, maar ook om lekker onderuit gezakt naar te luisteren.

Het album is opgenomen en geproduceerd door Michela Bortolas van Peghead Productions in de Sultan Studio in Eindhoven.
Zie ook www.eltjohaselhoff.com.