shad weathersby - the beaten path
Shad Weathersby - The Beaten Path - Rolling Road Records RR 7052

Singer-songwriter Shad Weathersby uit New Orleans bleef na orkaan Katrina in zijn stad wonen. Als meubelmaker levert hij een fysieke bijdrage aan de wederopbouw, en de verwerking van zijn indrukken zijn terecht gekomen op een nieuw solo-album, zijn vijfde in een carrière die al zo'n dertig jaar omspant. The Beaten Path telt 12 liedjes en Weathersby werkt op deze plaat opnieuw samen met new-age pianist George Winston, die voor het nummer Orleans Rain een speciale intro componeerde.

Alles werd geschreven door Shad Weathersby zelf, op twee stukken deed hij dat samen met gitarist Sam Broussard (speelde o.a. bij Linda Ronstadt, deed ook de co-productie van de cd) en bassist John Meunier, met wie hij jaren geleden al in een folkgroep zat. Akoestische gitaar is de basis van de liedjes, daaromheen zit de begeleiding van bassist Byron House (Nickel Creek, Sam Bush), pianist Steve Conn (Bonnie Raitt, Shelby Lynne), bouzoukispeler Butch Baldassari, hoboist Roger Wiesmeyer en drummer Craig Krampf (Warren Zevon, Melissa Etheridge).

Behalve over New Orleans (French Quarter, de lokale figuren die ook wel YAT genoemd worden, naar hun uitspraak "where y'at?", Halloween in die stad in 1903) gaan de teksten over de ontwikkeling van de mensheid, de opkomst van allerlei nieuwe virussen, een jongetje dat in bed ligt te staren naar een hagedis terwijl zijn ouders een feestje hebben en, niet te vergeten, de liefde.

Muzikale invloeden zijn er van CSNY, Dylan, JJ Cale, Joni Mitchell, Paul Simon en nog zo wat van die beroemde collega's. Shad Weathersby hoeft niet zo nodig die roem te hebben, hij vindt het allang best als mensen naar zijn muziek willen luisteren en daar plezier in kunnen vinden. Hij behoort dan ook tot de groep singer-songwriters die alleen in de eigen regio te zien zijn, wie eerst wat van hem wil horen zal het moeten doen met internet. De cd is verkrijgbaar via www.cdbaby.com, alwaar ook enkele nummers te beluisteren zijn.