thierry crommen - versions originales
Thierry Crommen - Versions Originales - homerecords.be 4446030
anoo - luckless
aNoo - The Luckless Lands Of The North - homerecords.be 44460331

Van het Belgische label Homerecords ontvingen we de cd's van mondharmonicaspeler Thierry Crommen en de groep aNoo, bestaand uit de Finse zangeres Anu Junnonen, accordeonist Tuur Florizoone, Dree Peremans op trombone, Yannick Peters op contrabas en Yves Peters op drums. Het gaat hier om twee jazz-cd's, die ook enkele folkelementen bevatten.

Zo horen we bij Thierry Crommen, die jazzlegende Toots Thielemans als een van zijn grote inspiratiebronnen noemt, de udspeler Karim Baggili (ex-Dazibao) meespelen op een bewerking van diens eigen nummer Zayak, en ook een Roemeense traditional, Hora Lautareasca, werd met een jazzsaus overgoten.

Bij aNoo horen we ietsje meer folky elementen, maar het geheel blijft toch eerst en vooral een jazzy klank houden. Het nummer Jos Voisin Laulaa is van oorsprong een Finse traditional en voor wie de naam Dree Peremans bekend voorkomt: hij stond op het podium met Laïs en RUM, bij het project Thalassa Thalassa!

Zowel Thierry Crommen als aNoo geven deze maand diverse cd-voorstellingen. Zie ook: www.anoo.be, www.myspace.com/thierrycrommen en www.homerecords.be.