emmanuel louis with the gerdening group - play some music about your garden
Emmanuel Louis with the Gardening Group: play some music about your Garden - Homerecords.be

Na zijn werk met ondermeer Funk Sinatra en het trash-duo We are not Flowers presenteert de Belgische gitarist/zanger/componist en arrangeur Emmanuel Louis een volstrekt andersoortig project met  Emmanuel Louis with the Gardening Group: play some music about your Garden.

Je hoort afwisselend bezielde ingetogen barok-achtige akoestische muziek (op cello, gitaar, viool en dwarsfluit) en woeste cabareteske uitspattingen in met name theatrale zang. Om iets van de gekte te schetsen hier de omschrijving waar "Play some music about your garden" over gaat: ‘it concentrates all that one would wish to find in a garden: a singing butterfly, a dead bird, a sex maniac gardener, an accidental goldfish murder...

Het is een gedurfd "baroque pop"-project dat het lastig zal krijgen omdat er het risico inzit dat het  zowel de liefhebber van theater als de liefhebber van rustige akoestische muziek ieder tegen de haren instrijkt met het afwisselen van deze twee elementen.

In zijn muziek herken je de veelzijdigheid van Emmanuel Louis. Eerder componeerde hij muziek voor tekenfilms, cartoons, documentaires, dansvoorstellingen en kamermuziek. In dit project tekent Emmanuel Louis voor alle composities, zingt hij en speelt hij akoestische gitaar. Maine Horbaczewski speelt cello, Martin Lauwers hoor je op viool en Emmanuel Godinot op dwarsfluit.

Luister en kijk hier.