Ryan Adams live
op Demolition

Ryan Adams - Demolition - Lost Highway/Universal
Vandaag verschijnt de cd Demolition van Ryan Adams. Een cd vol demo's. Volgend jaar april volgt een studioalbum. Demolition bevat dertien songs die live opgenomen zijn in de studio, in vijf sessies, vorig jaar en dit jaar. Voor een deel gaat het om fraaie rustige songs slechts begeleid op gitaar en mondharmonica. Maar er staat ook een aantal nummers op die hij opnam met zijn garagerockgroep The Pinkhearts.

Waterson:Carthy kunnen niet meer stuk

Waterson:Carthy - Dark Light - Topic/Music&Words
Zij die afgelopen zomer tijdens het Folkwoodsfestival genoten hebben van Waterson:Carthy zullen de nieuwe cd Dark Light zeker op prijs stellen. Vrijwel alle nummers werden in Eindhoven gespeeld inclusief de fraaie instrumentaaltjes van accordeonist Tim van Eyken. Subtiele gitaar van Martin Carthy, indrukwekkende zang van moeder en dochter, Norma Waterson en Eliza Carthy die ook op viool steeds beter wordt en als extraatje nog de gotarist Martin Simpson en altvviolist Ben Ivitsky.

Americana van
oude blues-rot

Delbert McClinton - Room to Breathe - New West/Munich
Room To Breathe is een cd vol rock 'n roll, country, folk , blues en soul. Delbert McClinton volgt daarmee de ingeslagen weg van zijn vorige cd Nothing Personal, waarmee hij tal van prijzen verdiende: Americana door een Texaanse bluesveteraan.