Debuut-cd van talentvolle
Ierse violiste Zoë Conway

Zoë Conway - TACD 4012
De 19-jarige Zoë Conway werd vorig jaar All-Ireland senior fiddle champion. Ze is opgegroeid in een bolwerk van traditionele muziek, Dundalk in County Louth. Zoë is niet blijven steken in folk, maar speelt ook jazz en bluegrass, terwijl ze ook eigen muziek componeert. Haar eerste album bevat zowel traditionele als nieuwe muziek. Ze wordt bijgestaan door voortreffelijke muzikanten als Mick Broderick, Donal Lunny en Michael O Domhnaill.

Mary Custy en
Quintin Cooper

BARR TRÁ - Mary Custy & Quentin Cooper. MCQC 001. Mary Custy is een bekende violiste uit West Clare en gitarist Quintin woont er lang genoeg om als een local beschouwd te kunnen worden. Op Barr Trá bespeelt Mary naast de viool ook de piano en accordeon. De melodiën komen overal vandaan: China, Mexico, Sicily, Galicia en Ireland. Het is al met al een verzameling luchtige deunen geworden, waarvan er zich een aantal goed zouden lenen voor filmmuziek.

Liz Carroll volgt
Eileen Ivers

Lake Effect - Liz Carroll. GLCD 1220.
De grote violiste uit Chicago, Liz Carroll heeft weer een nieuw album afgeleverd vol eigen composities. Liz Carroll beginmt met haar moderne aanpak uit hetzelfde vaatje te tappen als Eileen Ivers, die andere beroemde violiste uit de Keltische scene van Amerika