Veertiende album
James Taylor

James Taylor - 'October road' - Columbia

Doordat zijn teksten gestolen werden uit een hotelkamer heeft het wachten op de nieuwe cd van James Taylor vijf jaar geduurd. 'October road' is een melancholieke cd geworden, voor een rustige avond. Hoewel Taylor met zijn veertiende album niet opeens nieuwe richtingen inslaat is het wel opmerkelijk hoe hij met akoestische gitaar af en toe omtrekkende bewegingen maakt via jazz, bossa nova, soul, of blues, terwijl in 'September grass' gospelachtige zang opvalt.

Eerste live-album
van Manu Chao

"The Live Album"is de eerste live-cd van Manu Chao en zijn tienkoppige Radio Bemba Sound System. De Opnames dateren van september vorig jaar. In totaal staan er 29 nummers op de cd, waaronder ook de Mano Negra-klassieker King Kong Five. De cd ligt op 17 september in de winkel.

Live-album van
Eric Clapton

Op 5 november verschijnt "One More Car, One More Rider" het nieuwe live-album van Eric Clapton. De dubbel-cd werd vorig jaar in Los Angelos en in Tokio opgenomen. Op het album staan songs als Layla, Cocaine, Wonderfull Tonight en Tears in heaven.

CD-nieuws uit
Bretagne en Wales

Guichen Quartet - Memoire Vive
De broers Guichen (Fred-accordeon/Jean-Charles-ak. gitaar), worden op deze sterke CD begeleid door David Hopkins (percussie) en Etienne Gullac (bas)

Sonerien Du - Le Berl Age
Nieuwe CD ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de band. Nog geen spoor van vermoeidheid te bespeuren op deze 10-track, 66 minuten CD.

Alan Stivell - Au-Dela des Mots
Harp CD van de Bretonse Bard.

Storlok - Stok ha Stok ('79)
Re-release van een opmerkelijk folk-rock album uit '79. Niet alleen voor folk- liefhebbers.

Blue Horses - Ten Leagues beyond the w.w. end
Onlangs nog te zien (nauwelijks te horen!) in de dranktent van Dranouter. Folkrock met een paar prachtige vrouwenstemmen.

Julie Murphy/Dylan Fowler - Idem
Traditionele, in Welsh gezongen, CD. De prachtige stem van Murphy wordt vakkundig begeleidt door de gitaar van Fowler