Op 19 april 2012 presenteert de band Nevada Drive haar tweede album High Resolution Blues, in Studio K te Amsterdam. Singer-songwriter Christien Oele en gitaristproducer René Ahoud maken filmische muziek die de ruimte zoekt tussen folk, singer-songwriter en ambient. Filmmakers worden uitgenodigd om een beeldend verhaal bij de muziek te creëren.

Het duo debuteerde met het album Fernweh, dat goed ontvangen werd door de media en onder meer een show op Lowlands tot resultaat had. De laatste jaren ontwikkelde de muziek van Nevada Drive zich naar een rijker en gelaagder geluid. Onveranderd zijn echter de dromerige downbeat en de hypnotiserende zanglijnen. High Resolution Blues is soms licht en bedwelmend, dan weer duister en intens; de muziek klinkt als de soundtrack van een niet-bestaande film.
Nevada Drive nodigt filmmakers uit om een beeldend verhaal bij de muziek te creëren en een korte film te maken bij één van hun (sound-)tracks, getiteld Open your mouth. Het nummer wordt als download aangeboden ter gebruik en bovendien is het album in zijn geheel streaming te beluisteren, beiden op www.nevada-drive.com. Inzendingen kunnen tot 19 april worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op 26 april maakt Nevada Drive de winnende filmmaker bekend. Zijn of haar film wordt vanaf dat moment gebruikt als officiële videoclip. Bovendien wordt er gewerkt aan een foyertour langs diverse filmhuizen. Ook daar zal de film worden vertoond, voorafgaand aan elke show van Nevada Drive.