Vanaf vandaag is het nieuwe album van singer-songwriter Michael de Jong verkrijgbaar. Life In D-Minor is uitgegeven door Music & Words. In het najaar staat een tour gepland.

Michael de Jong geldt nog steeds als de ‘grand old man van de Nederlandse roots/singer-songwriterscene’. Hij levert zeer regelmatig nieuwe cd’s af die onveranderlijk een hoog niveau kennen. Life in D-Minor is opnieuw volledig akoestisch, waardoor zijn sprekende teksten alle aandacht kunnen krijgen die ze verdienen.‘Can’t fit in, I can’t break out’ zingt hij in het bluesy openingsnummer en zet daarmee de toon voor de rest van de cd. Wie Michael’s teksten kent weet dat zij gaan over eenzaamheid, gekte, liefdesverdriet: de thema’s van een gekweld man. Hij is als altijd zeer openhartig over zijn leven en over de dingen die hem bezighouden. De titel geeft het al aan: een optimistische cd is het niet, maar Michael weet opnieuw diep te raken met zijn intense uitvoeringen.


Michael de Jong - Life in D-Minor - Music & Words MWCD 1025

De pers over Michael’s vorige cd For Madmen Only:
‘De Jong (...) flikt het toch maar mooi om iedere keer weer met een klein mees- terwerkje aan te komen zetten. For Madmen Only is geen uitzondering op die regel.’ (Revolver, 4 sterren)
‘Hoe krijgt Michael het in godsnaam voor elkaar dat hij altijd een cd aflevert die bol staat van de ontroerende en zinnenprikkelende momenten?’ (Block)
‘Zonder twijfel een van de beste Nederlandse platen van het jaar’ (Musicmaker)
‘Melancholie en de zeggingskracht van zijn blueslyriek maken de kern uit van het oeuvre van Michael.’ (Rootstime.be)
‘Met die doorleefde stem van ‘m en slechts gewapend met de eigen akoestische gitaar grijpt hij je ook op ‘For Madmen Only’ weer negen nummers lang bij de keel. Qua intensiteit benadert hij daarbij wat ons betreft gemakkelijk het allerbeste van Townes Van Zandt.’ (CtrlAlt Country)
‘Beangstigend indrukwekkend’ (OOR)

In oktober/november 2012 staat een tour gepland ter promotie van Life In D-Minor.

Discografie bij Music & Words:
The Great Illusion (MWCD 1017, 2006)
Le Voyageur Solitaire (MWCD 1900, 2008)
For Madmen Only (MWCD 1022, 2009)
For Madmen Only (6S 229008, 2009) 180grs vinyl