De vandaag verschenen verzamelaar St. Willebrord Sessies Vol. 1: Sporthuis Hubert is gewijd aan wielrennen. De cd is een initiatief van Stichting Bikewriters, in het kader van de Tour for Life, een fondsenwervingsproject van Artsen zonder Grenzen. Kopman is JW Roy, die o.a. Gerard van Maasakkers, De Kift en Alex Roeka uitnodigde om mee te doen.

Sportjournalist Nando Boers, televisiemaker Dirk Jan Roeleven en Volkskrant-columnist Bert Wagendorp kwamen op het idee, platenmaatschappij Excelsior pikte het op en rekruteerde vervolgens JW Roy als muzikaal leider. Hij nodigde begin 2012 Nederlandse en Vlaamse grootheden uit om songs te schrijven en het werk op te nemen in de befaamde racefietsenwerkplaats van Hubert van Hoydonk te St. Willebrord, een van de broedplaatsen van het vaderlandse wielrennen, dorp van Wim van Est, Wout Wagtmans en Rini Wagtmans en thuisbasis van profploeg Vacansoleil.

Aan de cd doen mee: JW Roy, Guido Belcanto, Guus Meeuwis, Gerard van Maasakkers, Alex Roeka, Freek de Jonge, Sam Valkenborgh (van: Fixkes), Rick de Leeuw, Joost Prinsen & Frank Lammers, Gio Lippens, Tim Krabbé, Peter Winnen, Ivo Victoria en de Kift.

De CD is mogelijk gemaakt door de financiële steun van de drie grootste Nederlandse wielerploegen: Rabobank, Vacansoleil en Argos Shimano en platenmaatschappij Excelsior. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het goede doel, Tour for Life / Artsen zonder Grenzen.

Het album is zowel verkrijgbaar in de platenzaak als te downloaden via iTunes.

Komende zaterdag, 30 juni 2012, is JW Roy te gast in De Avondetappe, 23:35 uur op Nederland 1, om te praten over dit project. Hij zal dan ook samen met Peter Winnen het lied De Eeuwige Belofte ten gehore brengen.