Het Britse label Delphonic Music brengt klassieke folk, roots, blues en akoestische muziek uit. Ze hebben ook een flink live archief, dat ze digitaal beschikbaar willen maken. Op 1 mei verscheen de eerste release van The Folk Vault: Martin Carthy Live in St Albans 1973, maar ook recentere opnamen, The Mark Radcliffe Folk Sessions met Fairport Convention, Faustus en Heidi Talbot.

Achter het label Delphonic Music gaat de organisatie Smooth Operations schuil, die in de afgelopen 20 jaar heel wat live sessies heeft opgenomen, o.a. bij de BBC en RTÉ. Die worden nu geleidelijk aan digitaal beschikbaar gemaakt voor het publiek. De uitgaven zijn te downloaden via iTunes of Amazon. Delphonic Music had al enkele mooie releases, onder meer eerder verschenen albums als Folk Festival: a celebration of music recorded at the Sidmouth International Festival (2004), Cool as Folk (2007, hoogtepunten van het Cambridge Folk Festival), of The Freewheelin’ Bob Dylan: A Folk Tribute (2011), maar op 1 mei werd de verzameling nog uitgebreid met enkele interessante uitgaven voor de folkliefhebber.

Elke woensdag wordt op BBC Radio 2 de Folk Show uitgezonden, sinds 1 januari 2013 met presentator Mark Radcliffe. Regelmatig zijn er live sessies van 3 nummers, onder de noemer The Mark Radcliffe Folk Sessions zijn daarvan nu Fairport Convention, Heidi Talbot en Faustus beschikbaar.

En dan is er de echt oude doos met The Folk Vault: Martin Carthy Live in St Albans 1973. In de jaren '60 was Martin Carthy al een van de pioniers in de Britse folkrevival, hij trouwde met Norma Waterson (van de fameuze folkfamilie) en werd een nog steeds actieve Britse folklegende. Dit is de eerste aflevering van een reeks opnamen die opnieuw werden gemasterd en nu voor het eerst digitaal worden uitgegeven.

Op stapel staan nog onder meer uitgaven rond het Cambridge Folk Festival, The Sidmouth Folk Week, de BBC Radio 2 Folk Awards en Celtic Connections. Meer info en een overzicht staan op: www.delphonicmusic.com.