Morgen, 4 oktober, verschijnt het debuutalbum Something To Fight With van de Nederlands/Finse folkband Town Of Saints bij Snowstar Records. De groep timmert flink aan de weg, het album is Hollandse Nieuwe bij 3voor12 en dus via de Luisterpaal te horen, maandag mogen ze optreden bij De Wereld Draait Door.

Town of Saints is een energieke Nederlands/Finse folkband, die bekend staat om hun wervelende optredens. Met traditionele folk-invloeden en precies de juiste dosis punk hebben ze zowel nationaal als internationaal (Reeperbahn Festival, Berlin Music Week, Eurosonic, Noorderslag) hun sporen verdiend.

Town Of Saints - Something To Fight With - Snowstar Records
Town Of Saints - Something To Fight With - Snowstar Records

Omdat de band is uitgeroepen tot Hollandse Nieuwe van Maand wordt op de site van 3voor12 ingegaan op de achtergrond van de band en van de plaat Something To Fight With:

…Het leven is niet altijd gemakkelijk, maar zelfs achter de donkerste wolken, zwanger van de regen, schijnt de zon. Zoveel wil Harmen Ridderbos, frontman van Town of Saints, maar zeggen. Het is ook de boodschap van debuutalbum Something to Fight With (…). Het zijn begeesterde liedjes die geworteld zijn in traditionele Ierse én Scandinavische folk, maar die net zo graag flirten met indierock-generatiegenoten als Arcade Fire en Local Natives. Town of Saints, dat zijn voornamelijk Ridderbos (zang en gitaar) en zijn Finse geliefde Heta Salkolahti (viool en zang). “De vonk sloeg al meteen over toen we elkaar voor het eerst zagen”, lacht Ridderbos. “Het duurde even voordat we eraan toe durfden te geven, maar wij met z’n tweeën zitten gewoon goed: zowel muzikaal als op heel andere vlakken.”…

Wil je het hele artikel lezen, kijk dan hier, er staat ook een link naar de Luisterpaal waar je alvast het hele album kan horen.

Maandagavond (7 oktober 2013) is Town Of Saints te gast bij De Wereld Draait Door, het programma is vanaf 19:25 te zien op Nederland 3.

Uiteraard staat er een hele reeks optredens gepland om Something To Fight With te promoten, voor de volledige speellijst kijk hier.