Ruim twee jaar nadat het Belgische MandolinMan zijn debuutalbum Old Tunes, Dusted Down in eigen beheer uitbracht, heeft het Engelse label ARC Music het album wereldwijd gereleased. ARC was dusdanig te spreken over het debuutwerk van dit Belgische mandoline kwartet dat een dergelijke re-release te rechtvaardigen valt. ARC is met name gespecialiseerd in wereldmuziek en is gevestigd in East Grinstead, direct nabij Londen.

Old Tunes, Dusted Down bevat een unieke en eigenzinnige verzameling van traditionele Vlaamse deunen en is als eerbetoon aan de bekende Belgische musicoloog Hubert Boone samengesteld en verzameld.

Hubert Boone’s zoon Andries (mandoline en mandola) maakt deel uit van MandolinMan. Naast Andries Boone bestaat het gezelschap op deze plaat uit Dirk Naessens (mandoline), Maarten Decombel (mandocello) en tot slot Peter-Jan Daems (mandoline).

mandolinman - old tunes, dusted down

Old Tunes, Dusted Down: 11 instrumentale polka’s, walsen en mazurka’s  opgenomen door de Belgische top. Andries Boone is bekend van o.a. Ballroomquartet en Limbrant,  Maarten Decombel maakt(e) deel uit van het Naragonia Quartet, SnaarMaarWaar en Les Tisserands. Dirk Naessens deed het eerder met Black Velvet, Amorroma en MacRah en Peter-Jan Daems maakte ook deel uit van SnaarMaarWaar.

VRT radiomaker Jan de Smet schrijft: alle ‘lokale’ melodieen worden tijdloos en universeel. Zelfs een geoefend oor zal het moeilijk vinden om de oorsprong te vinden. Echoes uit Appalachia? Melancholie vanuit Lissabon, of Kaapverdische elegantie? Nee, niets van dat alles, de prachtige instrumentele muziek komt voort uit Vlaanderen en omstreken en gebracht door het Belgische MandolinMan. Een mooier eerbetoon aan Hubert Boone zijn werk is haast niet mogelijk.

http://www.arcmusic.co.uk/
http://www.mandolinman.be/

Folkforum deed verslag van de Nederlandse cd-presentatie van Old Tunes, Dusted Down in september 2011, kijk hier.