Jaren geleden kwam Osama Meleegi, top percussionist uit Khartoem, Sudan, naar Nederland. Vanwege de onveilige politieke situatie op dat moment was het voor hem niet meer mogelijk om zijn muzikale carrière daar voort te zetten en moest hij zijn land en zijn familie verlaten. Op zijn nieuwe album Sudanese Afrobeats is de percussionist van NO blues muzikaal herenigd met zijn familie, de beroemde Meleegi Family.

Met het album Sudanese Afrobeats is voor NO blues percussionist Osama Meleegi een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan, een album met eigen composities én een muzikale hereniging met zijn familie en muzikale vrienden in Sudan. Een mix van traditionele Sudanese ritmes, uitgevoerd door Osama Meleegi & Meleegi Family, en originele composities van zijn hand. Allemaal uitgevoerd door in Nederland en in Khartoem gevestigde musici, die met hun Arabische en Afrikaanse invloeden het album een unieke kleur geven.

Als een van de negen (!)  percussie spelende zonen van Mohammed Gismallah Mogash, een bekende muzikant en muziekleraar, trad hij al op jonge leeftijd op met de Meleegi Family en na zijn opleiding aan de Academie voor Muziek en Dans in Khartoem maakte hij deel uit van de befaamde bands Samandal en I’qd al Jalaad. Inmiddels heeft hij ook hier in Nederland zijn reputatie gevestigd als begenadigd percussionist van o.a. de bands Minyeshu en Chewata, als muzikant van de uitvinders van de Arabicana bij NO blues van productiehuis Oost-Nederland en zijn samenwerking met Haytham Safia in Ud D’uet.

Aan dit album werkten mee:
Osama Meleegi: compositie, Ud en percussie
Sharif Meleegi: percussie
Hatim Meleegi: percussie
Samir Meleegi: percussie
Nimeeri Meleegi: percussie                                                   
Jamaal Meleegi
: percussie
Shihaab Sharhabil Ahmad: bas, gitaar & keyboard
Matash: drums
Ameer: accordeon
Ismae'el Abdil Jabaar: viool
Sersha: saxofoon
Haytam Mousa: gitaar
Ghandi Adam: fluit

De opnames hebben gedeeltelijk in Nederland en gedeeltelijk in Sudan plaatsgevonden en dankzij Haytam Mousa (editing) en Peer Rave at www.customrecording.nl (mix&mastering) klinkt dit album als een must voor iedere liefhebber van Afrikaanse muziek & percussie.
Willem van Kruisdijk (Slagerij van Kampen): “ik vind het een fijne CD, ik bewonder die man, ik zou graag met hem samen spelen......en het klinkt fantastisch!”

osama meleegi - sudanese afrobeats

Osama Meleegi - Sudanese Afrobeats

Het album is nu al te beluisteren op Spotify en verkrijgbaar op iTunes en CDbaby.com
De CD zal worden gedistribueerd door Continental Record Services (www.continental.nl) en zal vanaf 10 augustus in de winkel verkrijgbaar zijn.