Er staan 13 nummers op, en Kalio Gayo gaat van 10 oktober t/m 1 november  2014 het land in om hun jongste plaat Drango 13 ook 13 keer live te gaan presenteren. Door het overlijden van de muzikale grondlegger Egbert den Braber in 2011 heeft de opvolger van Parti Y Prije even op zich laten wachten, maar de groep heeft besloten om door te gaan op de ingeslagen weg: vrolijk en vol energie.

Met Drango 13 wil Kalio Gayo laten zien en vooral laten horen dat je na een groot verlies door kunt gaan. De drang om door te gaan in 13 nummers. Muziek is voor Kalio de olie in de machine die door de dood van Egbert den Braber even tot stil staan was gebracht. Egbert, Kalio’s banjospeler en muzikale grondlegger, overleed in 2011, anderhalve week na de CD-presentatie van Kalio’s vijfde album Parti y prije. Hij schreef samen met gitaarspeelster Anja Pleit alle muziek voor deze en alle voorafgaande albums. Na zijn dood heeft de band andere bronnen in zichzelf moeten aanboren en samen met Anja heeft Renske Das, leadzangeres en accordionspeelster, de handschoen opgepakt. De muziek is op ingeslagen weg verder gegaan: vrolijk en vol energie. Inspiratie komt overal vandaan; van latin temperament tot scheurende overdrive. Gelukkig is hier en daar ook nog een tokkelende banjo te horen. De nummers bezingen niet slechts persoonlijk leed of individuele vreugd (zoals pop en rock dat doen) maar gaan ook vooral over het samen beleven zoals folk dat altijd al deed en doet. Aanstekelijk en doorleefd, met steeds meer invloeden... urban folk 2.0

Ze zijn bere trots op dit album en om dat te vieren en het leven te bezweren treden ze 13 x in den lande op. De Drango 13 tour = de drang om door te gaan met 13 shows; in donkere zalen om te dansen, intiem thuis bij fans en speciale pop-up shows op locatie. Op zaterdag 1 november sluiten ze deze tour de force groots feestelijk af samen met Circle J en Mala Vita (small) en de dj’s Tommi, Pizdabolkin, Gustav, Said & Juan Moira.

Drango 13 tour, 13 x live:
vrijdag 10 oktober Ernesto’s Cantina - Sittard,
zondag 12 oktober De Knipe - Friesland,
woensdag 15 oktober Ecomare - Texel
donderdag 16 oktober Kaap skil - Texel,
vrijdag 17 oktober Huiskamer - Julianadorp,
zaterdag 18 oktober Libertijn - Den Haag,
zondag 19 oktober KAdECafe? - Amersfoort,
vrijdag 24 oktober De Wolkenfabriek - Groningen,
zaterdag 25 oktober Vrijplaats Leiden,
donderdag 30 oktober Room Hostel - Rotterdam,
vrijdag 31 oktober  De Groote Weiver - Wormerveer,
zaterdag 1 november Fuel to the fire eindparty - Moira, Utrecht

kalio gayo - drango13
Een voorproefje van het album kun je vast bekijken op Youtube: http://youtu.be/gEwr_KXUWto

Zie ook: http://www.kaliogayo.nl/
Gratis downloads: http://kaliogayo.bandcamp.com/
Kalio op YouTube: http://www.youtube.com/user/kaliogayo
Facebook: http://www.facebook.com/kaliogayo