De Nederlands-Finse indiefolkband Town of Saints heeft een overeenkomst gesloten met muziekmaatschappijen Caroline en Snowstar Records. De twee platenlabels zullen in de vorm van een joint venture op 1 april 2016 een nieuw album van Town of Saints uitbrengen. Deze week speelt de band op Eurosonic, in februari komt er een kroegentocht om de eerste single van de nieuwe plaat te presenteren.

We waren natuurlijk al heel blij om met Cedric Muyres van Snowstar te werken, maar nu we ook nog de nationale én internationale toewijding van Caroline aan onze zijde hebben, zijn we helemaal klaar voor een nieuw hoofdstuk”, aldus Harmen Ridderbos, zanger en medeoprichter van Town of Saints.
 
Het nieuwe album No Place Like This wordt de opvolger van het debuut uit 2013, dat in binnen- en buitenland lovend werd ontvangen. Als resultaat speelde de band meer dan 130 live-shows in 11 Europese landen.
 
"Ik ben blij met hoe we de afgelopen jaren Town of Saints hebben kunnen introduceren bij een groter publiek, en ben er van overtuigd dat dit nu in samenwerking met Caroline internationaal voort kunnen zetten”, laat Cedric Muyres, labelmanager van Snowstar Records weten.
 
Het nieuwe album is een reis waarin de tweeslachtigheid tussen het moderne leven en onze primaire natuur wordt beschreven. Deze filosofie vertaalt zich ook naar de live optredens van Town of Saints: de energieke indiefolk waar de band om bekend is komen te staan, maar ook explosieve pop.
 
Town of Saints is deze week uitgebreid live te zien in thuisstad Groningen. Daar spelen ze drie shows op het Europese showcase-festival Eurosonic:

Wo 13 januari: 20:45-21:30 (Huize Maas front)
Do 14 januari: 18:30-18:50 (Coffee Company)
Vr 15 januari: 16:00-16:30 (Jack Daniel's Barn)

Op 29 januari 2016 zal dan de eerste single van de nieuwe plaat verschijnen. Luister hier naar een teaser van de single No Place Like This.
 
Het gelijknamige tweede album van de band komt op 1 april 2016 uit via Snowstar Records en Caroline Benelux. Om de singlerelease te vieren, kondigt de band ook hun eigen nationale kroegentocht aan. Logischerwijs gedoopt tot de No Pub Like This tour:
 
17-02 Stathe, Utrecht
18-02 Cul de Sac, Tilburg
19-02 V11, Rotterdam
20-02 Neushoorn Café, Leeuwarden
26-02 Luxor Live, Arnhem
27-02 Vliegend Paard, Zwolle

De voorverkoop is al gestart via www.townofsaints.com.
 
Frontman Harmen Ridderbos legt uit: "We hebben de afgelopen maanden in de studio gezeten en kunnen daarom niet wachten om weer live te spelen! We willen onze nieuwe nummers graag vol enthousiasme brengen in intieme zaaltjes voor onze fans van het eerste uur en iedereen die ons net leert kennen."
 
Het nieuwe album zal op 2 april gepresenteerd worden in de Groningse popzaal Vera.