Nieuwe releases

A la Olla Vogala
Wouter Vandenabeele cs - Metamorf - CD HA'01 F9625 De openingsproductie van het Gentse concertgebouw de Handelsbeurs (vorig jaar september) is op cd gezet, maar slechts in beperkte mate verkrijgbaar bij de Handelsbeurs in Gent.
Wouter Vandenabeele arrangeerde deze suite, genaamd Metamorf, met medewerking van zangeressen Savina Yannatou (Griekenland) en Lama Bèdioui (Tunesië), 8 stemmen uit het klassieke koor Ex Temporee en een veertiental muzikanten uit verschillende muzikale stromingen als jazz, folk, pop en klassieke muziek.
Over de uitvoering destijds schreven wij ondermeer: Het ene moment lijkt het London Consort te spelen, dan weer een klassiek pianist. Zuivere jazz gaat over in een madrigaal. Een Frans chanson leidt naar gewijde muziek. Belangrijke rollen zijn er voor lyra, cello, accordeon, ney of hautbois du Languedoc. Alles lijkt mogelijk, maar het is geen ratjetoe. Smaakvol past alles in elkaar en evenals bij Olla Vogala blijft de ogenschijnlijke grabbelton te herleiden tot die ene noemer: Wouter Vandenabeele.

Van roots tot stones
Wiskey Biscuit - Wiskey Biscuit - Loose/Munich
Debuut van een rootsy zevental uit Los Angeles. Wiskey Biscuit is thuis in garagerock, folk , country, noise en southern soul. Je hoort evengoed Roling Stones als Walkabouts. Een interessant debuut van dit rootsy zevental uit Los Angeles

Country, folk en rock
The Magnolia Electric Co - Songs: Ohia - Secretly Canadian/Konkurrent
De productieve Amerikaanse singer-songwriter Jason Molina is de man achter The Magnolia Electric Co. Hij heeft een elfkoppige band om zich heen verzameld, die een mix van folk, country en rock produceren. Voor de opnames tekende Steve Albini.

Mediterrane mix
Savina Yannatou - Terra Nostra - ECM CD1856
De Griekse zangeres Savina Yannatou heeft met Terra Nostra een soort vervolg gemaakt op haar vorige cd Mediterranea. Ze zingt nu al in 14 talen en dialecten uit het hele mediterrane gebied. Naast het haar eigene klassieke sefardische repertoire hoor je liederen uit het gehele mediterrane gebied en zelfs Bulgarije. Het gaat om zowel traditionele als geïmproviseerde muziek. Haar zevenmans begeleidingsgroep bespeelt instrumenten als oud, gitaar, trombone, kanoum, accordeon, caliba, viool, ney, contrabas, cello en percussie.