Nieuwe releases

The land where the blues began (Rounder)
Het standaardwerk voor roots-liefhebbers The land where the blues began uit 1992 is nu aangevuld met gelijknamige cd met opnamen die Alan (vorig jaar overleden op 87-jarige leeftijd) Lomax maakte tussen 1933 en 1959. Pure blues opgenomen in kroegen, op plantages, in kerken en in gevangenissen in het Zuiden van de VS.

Sukilove - Sukilove
De Vlaming Pascal Deweze heeft een goede stem. Dat blijkt bijvoorbeeld in zijn samenwerkingsverband met Carol van Dijk (Betty Serveert) in Chitlin' Fooks. Sukilove is een ander project van Pascal Deweze (ook Metal Molly). Voor Sukilove heeft hij opnieuw topmuzikanten om zich heen weten te verzamelen onder wie opnieuw Carol van Dijk. Dit leidt allemaal tot een verrassende mix van country, folk en pop.

Erland Øye - Unrest
Erlend Øye kennen we van het Noorse duo Kings Of Convenience. Unrest is echter geheel andere koek dan het ingetogen rustige Convenience-repertoire Erlend Øye houdt namelijk ook van electro. Unrest is een mooie symbiose van lichtvoetige beats en de melancholieke stem van Erlend Øye.

Kathleen Edwards - Failure
We zitten pas op half februari maar toch wordt de 24-jarige Canadese singer-songwriter Kathleen Edwards nu al beschouwd als grootste verrassing van 2003. Heaven heeft het over een kruising tussen Lucinda Williams en Suzanne Vega met Neil Young-trekjes. Wat wil je nog meer. Failure is haar overtuigende debuut. De Americana-wereld staat versteld.

Ljiljana Buttler - The Mother Of Gypsy Soul
Ze ontroert weer met haar donkere stem. De 55-jarige Ljiljana Buttler, de Bosnische ster in de zigeunermuziek, schittert op The Mother Of Gypsy Soul met doorleefde Balkan-blues. Ze heeft zich omringd met gepokt en gemazelde begeleiders.
Buttler treedt op tijdens het Gypsy-festival in Tilburg met Pinksteren.

Christian Kjellvander - Songs From A Two-Room Chanel (V2 Records)
Americana uit Zweden op een niet alledaags instrumentarium met ondermeer spinet en harmonium van de voorman van de band Loosegoats is de in Amerika opgegroeide zweed Christian Kjellvander. Dit soloproject leidt tot een fraai rustig album met stuk voor stuk sterke nummers.