Nieuwe releases

Didier Squiban - Jazz a Vauban Didier Squiban & Alain Trevarin - La Valse des Orvilliers
Squiban's Sirius - Bangor

Drie oudere produkties waarbij deze meester-pianist bij betrokken was. Voor kort moeilijk verkrijbaar. De eerste twee Cd's opgenomen met quartet (bas, drums, piano,sax), op La Valse des Orvilliers uitgebreid met accordeonist Trevarin. Bangor heeft als ondertitel "L'orchestre de jazz de Bretagne".

V/A - Voix Celtiques
Goekope verzamelaar geproduceerd in Bretagne door Davey Spillane met de bekende keltische muziek. Bijzonder door het speciaal voor deze CD gecomponeerde openingsnummer van Spillane/Gilles le Bigot en Annie Ebrel.

Fairport Convention - Airing cupboard tapes (71-74)
In het verleden zeer moeilijk verkrijgbaar (slechts bij concerten of postorder). Nu ge-remastered. Sandy Denny zorgt voor de "gast"-vocalen op enkele nummers.

V/A - celtic soundclash
Non-Stop-Danceble-Celtic-Muisc-Compilation. Remix/Samples van 15 bekende acts waaronder Afro Celt, Martin Bennett, Urban Trad, Shooglenifty. Doet het altijd op een feest (wel jammer dat er zo geraakt wordt aan de broodwinning van echte DJ's......).

A woman's heart - A decade on Dezelfde beproefde formule. 15 zangeressen die traditioneel en hedendaags materiaal brengen. Opvallende verschijning op de CD: Dolly Parton met Altan. Verder o.a. Maura O'Connell, Sinéad O'Connor, Eleanor McEvoy, Eva Cassidy, The Corrs (met de Chieftains).

Paul Brady - Songbook
Augustus 2002 werd voor de Ierse TV een special gemaakt over Paul Brady. Op deze CD 12 van zijn favoriete songs uitgevoerd met zijn favoriete muzikanten. Voor DVD bezitters: de volledige special (6½ uur) is te koop. De DVD bevat 37 songs en een interview (overigens ook op VHS).

Celtic Cross - Hichsville
Wat oudere CD ('98). Wel een van de eerst Celtic-Ambient-Dance CD's