Image

Folk² tijdens de try-out 17 april in Tienen

Folk²
Dertig jaar folkklassiekers

Vorig jaar stonden ze al aangekondigd: Folkkwadraat. Maar toen ging het niet door. Het ambitieuze project van de crème de la crème van de Vlaamse folk was dan ook meer iets voor een feestelijk editie als die van dit jaar, het dertigjarig bestaan. Er zouden dan immers in het repertoire songs opgenomen kunnen worden die de afghelopen dertig jaar weerspiegelen.

De muzikanten kregen onmiddellijk de volledige steun van Folk Dranouter. Net zoals de programmatie van het Folkfestival van Dranouter, tast ook Folk² de grenzen van de folk af. Een heleboel folkhits van de laatste 30 jaar worden in een nieuw jasje gestoken, de groep kreeg dan ook de toepasselijk de naam Folk² mee. Je kunt nu dan ook evengoed songs verwachten die 's nachts in de dranktent luidkeels werden meegezongen als verstilde ballads die het publiek in de concerttenten tot tranen toe beroerden.

Folk² wordt gevormd door muzikanten uit verschillende grote Belgische folkgroepen (o.a. Laïs, Fluxus, Ambrozijn, The Ballroomquartet) en wordt aangevuld met al even grote namen van net buiten de folkscene. Tijdens try-outs de afgelopen maanden, zoals in Tienen en Asse, ontwikkelde zich al een redelijk beeld van wat Folk² op Dranouter gaat doen. Ze coveren nummers van bijvoorbeeld The Proclaimers, Bob Dylan, Richard Thompson, Alan Stivell, Christie Moore en The Pogues.
Folk² kent zijn première zaterdagmiddag om 14:30 uur in de grote concerttent.

Bezetting:
· Jorunn Bauweraerts (Laïs) - zang
. Tom Theuns (Ambrozijn) - zang/gitaar
. Pascal Deweze (Sukilove/Chitlin'Fooks) - zang/gitaar
· Koen Garriau (Fluxus) - sopraansax & tenorsax
· Fritz Sundermann (Laïs, Junior Jazz) - akoestische & elektrische gitaar
· Wim Claeys (Ambrozijn, Tref) - diatonische accordeon
· Andries Boone (Ballroomquartet, Guy Swinnen) - viool & mandoline
· Sam Van Ingelgem (Fluxus) - elektrische bas & contrabas
· Martijn De Wagter (Stef Bos) - drums

Dankzij een tournee door Vlaanderen met Folk² krijgt het verjaardagsfeest van Dranouter een vervolg tijdens de maanden december, januari en februari. Dan doen ook mee: Kris de Bruyne - zang & gitaar en Ruben Block (Triggerfinger) - zang & gitaar

Zie ook: www.folkkwadraat.be