Image

Fredrik Sioen - foto Martijn Lieffers

Sioen
o.a. met Toots Thielemans

De Vlaamse singer-songwriter Sioen zal op Dranouter "Sioen says Boom!" brengen. Afgelopen maart gaf hij die show in de AB in Brussel. De gasten die er toen bij waren - Marie Daulne van Zap Mama, Gabriel Rios en Peter Lesage - zullen er in Dranouter ook zijn. Enkel Flip Kowlier kan er dan niet bij zijn. Sioen zal bovendien ook enkele nummers brengen samen met niemand minder dan de levende jazzlegende Toots Thielemans.
Sioen staat zaterdag's op het hoofdpodium.

Frederik Sioen kan niet meer kapot in België. Hij is pas 24, maar heeft een rauwe stem alsof hij al een heel leven achter de rug heeft. Met zijn licht-hese geluid geeft hij zijn songs een melancholische touch, ook waar dat niet bedoeld is. Hij is een knap liedjesschrijver. Hij maakt popliedjes met kop en staart. Zijn themaatjes op piano zijn toegankelijk en aanstekelijk, maar niet altijd eenvoudig. Hij weet ze te kruiden met slimme tempowisselingen en verrast met het plots invoegen van andere themaatjes. In sommige songs roept hij herinneringen op aan Randy Newman. Maar waar hij in het verleden nog aangename zang&piano-muziek maakte is het nu over het algemeen veel ruiger.

Op het festival Rock Werchter maakte hij veel indruk in de Pyramid Marquee. Begin dit jaar zagen we hem op het festival Route 04 in Tilburg. Onze recensent Paul schreef toen ondermeer:
…Sioen, een band rond zanger/pianist Frederik Sioen is in Nederland niet zo gekend. Ten onrechte, zo bleek. Mooie, kleurrijke popsongs voorzien van arrangementen die soms associaties oproepen met het symphonische werk van Gentle Giant, dan weer met recht-toe-recht-aan Hard-Rock (de afsluiter). Het mooiste moment van het concert was een prachtig akoestisch duet met violist Jeroen Baert….

Naast de al genoemde gasten zal Sioen ook omringd worden door zijn vaste bandleden: de inventieve David Bratzlavsky op elektrische gitaar, Jesse Vrielynck op drijvende basgitaar, Laurens Smagghe op drums en violist Jeroen Baert (ook Bal des Boiteux).