Festivalweide toegankelijker
gemaakt voor rolstoelers

Vlaams minister van Werkgelegenheid en Toerisme Renaat Landuyt maakte eerder dit jaar geld vrij voor twee fulltime banen bij de vzw Folkfestival Dranouter. Eerder zorgde Landuyt ook al voor geld waardoor twee arbeiders aan de slag kunnen bij de organisatie van het Folkfestival. De werknemers zullen vooral meewerken aan het toegankelijker maken van de festivalterreinen voor rolstoelgebruikers. Mensen met een handicap ondervinden veel problemen om naar muziekfestivals te gaan.
De twee nieuwe werknemers moeten de festivalweide van Dranouter voorzien van hellende vlakken, looppaden en twee rolstoeldouches.

De subsidiëring door minister Landuyt past in het beleidsplan Toerisme voor Allen. Daarmee wil Landuyt de hoge vakantiedrempel voor mensen met een handicap, en mensen met een laag inkomen, verlagen. Het Festival Dranouter kan dus worden gezien als het meest sociale festival in Vlaanderen, zegt minister Landuyt. In 2003 gaf hij al 627 mensen met een laag inkomen de kans om het festival bij te wonen.