Nadat eerder Het Zesde Metaal was aangekondigd, voegt Festival Dranouter 2020 (7-8-9 augustus) nu een lading West-Vlaamse toppers toe aan de line-up: 'Flip Kowlier: 20 jaar', Compact Disk Dummies, Willem Vermandere en Brihang. Met deze nieuwe toevoegingen staan er dagelijks West-Vlaamse iconen op het hoofdpodium.

De Amerikaanse bands Legendary Shack Shakers, Pert Near Sandstone en The Tillers komen deze zomer naar het Rotterdam Bluegrass Festival. Daarmee haalt het festival wederom drie internationale top-acts naar ons land. Eerder werd al bekend dat ook Rob Ickes & Trey Hensley (VS) en Whiskey Shivers (VS) het festival zullen aandoen. Het Rotterdam Bluegrass Festival viert dit jaar zijn tienjarig jubileum en vindt plaats op 26, 27 en 28 juni op het Pijnackerplein in Rotterdam.

Van 13 t/m 15 februari vindt op initiatief van Muziekmozaïek Folk & Jazz het VONKfestival plaats in de Belgische stad Gent. Van donderdag t/m zaterdag zijn er gratis optredens op de Open Stage, 's avonds zijn er concerten, van respectievelijk Tin Soldier in the Underwoods, Wör en Les Délices de la Tourmente, waarvoor entree gevraagd wordt.

Van 7 t/m 9 augustus is het traditiegetrouw tijd voor Dranouter. Het festival heeft inmiddels de eerste namen bekendgemaakt. Naast toptalent van eigen bodem: dé Nederlandstalige band bij uitstek Bazart, de spitsvondige poëzie in het sappig West-Vlaamse van Het Zesde Metaal, en de heerlijk rollende r van de Gentse/Brusselse rapper Froze staat er ook een fikse lading folk en rootsmuziek: onder andere Talisk, JigJam en The East Pointers.

Vanwege ziekte is Marcel Veenendaal helaas genoodzaakt zijn deelname aan de Naked Song Special Jeff Buckley's Grace - 25 years op zaterdag 14 december af te zeggen. Vervanging is gevonden in zangeres Anneke van Giersbergen.