Op 4, 5 en 6 juni barst Music Meeting Festival los in Park Brakkenstein in Nijmegen. Met Cubaanse muziek in de hoofdrol, aangevuld met muzikale ontdekkingen vanuit alle hoeken van de wereld, zet het festival na twee jaar afwezigheid het park weer in vuur en vlam. Er vindt een vernieuwd randprogramma plaats op de All Ears Area met onder andere interviews, lezingen en kleinschalige 'meet-up' concerten van festivalartiesten. Daarnaast komt jong toptalent voor én achter de schermen aan bod onder de noemer Gelderland Talent Stage. Het publiek kan al toeleven naar het festival via het online muziekkanaal Music Meeting All Ears. 

Op Festival Dranouter 2022 brengen ze hulde aan talent van eigen bodem met het allstars project Het Beste van 't Westen featuring Flip Kowlier + Wannes Cappelle + Brihang + Wim Willaert & Wim Opbrouck (De Dolfijntjes) op één podium. Met nog enkele West-Vlaamse special guests erbij wordt de set van Het Beste van 't Westen op zaterdag 6 augustus een ongeziene headliner van formaat. Naast Het Beste van 't Westen kondigt het festival ook Yevgueni, Kalascima, Lenny & De Wespen, Startijenn, Douglas Firs, Dries Bongaerts & Toasaves aan voor de editie van 5-6-7 augustus. 

Festival Brass'nWoods beleeft zijn primeur op 1,2 en 3 juli in Liempde. Het is een breed opgezet popfestival, waarbij de aandacht bovenal uitgaat naar bands die uitblinken in het gebruik van blaasinstrumenten, ook wel 'brass' genoemd. Optredens zijn er onder meer van de Amsterdam Klezmer Band, Hazmat Modine en Fanfare Ciocărlia. Op de slotdag mogen ook bezoekers meeblazen met Anneke van Giersbergen.

Na een periode van uitstel, horten en stoten staat er voor 22 mei 2022 in Orvelte eindelijk weer een onvervalst Celtic Folk Festival op de rol. Naast het organiserende Rapalje zijn er optredens van  het Friese Fling en de Groningers Cochon Bleu. Naast muzikaal vermaak is er ook een Keltische markt en zijn er de nodige activiteiten voor kinderen. En zoals men bij eerdere edities gewend is, wordt er gedacht aan de inwendige mens met bijzondere catering. 

Op zaterdag 5 november vindt in De Oosterpoort in Groningen de 24e editie van TakeRoot plaats, het festival for past, present and upcoming American music. De eerste elf namen zijn bekend; headliners zijn Gregory Alan Isakov, Courtney Barnett en Band of Horses, daarnaast staan onder meer Chris ThileAoife O’Donovan en Anaïs Mitchell op het affiche. Kaarten gaan vrijdag 15 april 2022 om 11.00 uur in de verkoop.