Van 7 t/m 9 augustus is het traditiegetrouw tijd voor Dranouter. Het festival heeft inmiddels de eerste namen bekendgemaakt. Naast toptalent van eigen bodem: dé Nederlandstalige band bij uitstek Bazart, de spitsvondige poëzie in het sappig West-Vlaamse van Het Zesde Metaal, en de heerlijk rollende r van de Gentse/Brusselse rapper Froze staat er ook een fikse lading folk en rootsmuziek: onder andere Talisk, JigJam en The East Pointers.

Van 13 t/m 15 februari vindt op initiatief van Muziekmozaïek Folk & Jazz het VONKfestival plaats in de Belgische stad Gent. Van donderdag t/m zaterdag zijn er gratis optredens op de Open Stage, 's avonds zijn er concerten, van respectievelijk Tin Soldier in the Underwoods, Wör en Les Délices de la Tourmente, waarvoor entree gevraagd wordt.

Op zaterdag 14 december wordt door een internationaal gezelschap aan muzikanten in Muziekgebouw Eindhoven een live eerbetoon gebracht aan Jeff Buckley. Aanleiding vormt het 25-jarig jubileum van Buckleys iconische album Grace. Gitarist Gary Lucas, voormalig lid van Captain Beefheart en boezemvriend van Buckley, is een van de muzikanten binnen de gelegenheidsformatie. Hij schreef mee aan het legendarische album en begeleidde de onfortuinlijk om het leven gekomen singer-songwriter in het begin van diens carrière. Tijdens deze Naked Song Special zijn er ook optredens van Ruud Fieten, IBE, Mooneye en Eva van Pelt.

Vanwege ziekte is Marcel Veenendaal helaas genoodzaakt zijn deelname aan de Naked Song Special Jeff Buckley's Grace - 25 years op zaterdag 14 december af te zeggen. Vervanging is gevonden in zangeres Anneke van Giersbergen.

Robert Ellis is de vervanger van John Moreland op het aanstaande Once In A Blue Moon festival, 24 augustus in Amstelveen. De Amerikaan Moreland heeft zijn shows in Europa deze zomer geannuleerd vanwege zijn vliegangst en de daarmee gepaard gaande fysieke ongemakken. Zijn landgenoot Ellis bracht eerder dit jaar zijn derde album ‘Texas Piano Man’ uit en speelt een fraaie mix van (alt)country, honky tonk en pianopop.