Na twee jaar uitstel viert het Schots Weekend in Alden Biesen (B) komend weekeinde zijn 35-jarig bestaan met een vernieuwde festivalplattegrond en de vertrouwde competities (Highland Dance, Pipe Band, Highland Games), Schotse markt, lekkernijen, een verjaardagswhisky) en natuurlijk veel muziek. Optredens zijn er van o.a. Snakes In Exile, Brisk, RURA, Elephant Sessions en Rapalje.

Een grotendeels uitverkocht Festival Dranouter heeft een topeditie achter de rug, zo melden ze middels een persbericht: "Met maar liefst 51.000 gelukkige festivalbezoekers, kon de 48ste editie van Festival Dranouter niet beter verlopen", klinkt het bij Bavo Vanden Broeck, organisator van Festival Dranouter. "Nadat eerder deze week onze zaterdagtickets, weekendtickets en 2-daagse tickets uitverkocht waren in voorverkoop, kunnen we nu ook laten weten dat onze zondagtickets aan de deur uitverkocht zijn. Dat hebben we nog nooit eerder meegemaakt." Dat laat de organisatie op zondagavond 7 augustus weten, terwijl er nog enkele optredens op de agenda staan, o.a. van ZAZ en Intergalactic Lovers.

Het ZaanFolk Festival vindt na een gedwongen afwezigheid van twee jaar plaats op zaterdag 9 juli. Zoals gebruikelijk vindt het festival plaats op twee locaties aan de Wormerveerse Wandelweg: het Wilhelminapark (van 13.00 tot 18.30 uur) en Café De Melterij (van 19.30 tot 23.30 uur). Dit evenement is gratis toegankelijk en het programma is divers, met onder meer een open podium, een balfolkpodium (met workshop) en verder optredens van o.a. Wereldkoor Kaskedieze, Boxin' The Vox en The Guinness Piggies.

De Stichting Bijzondere Folkprojecten heeft het programma voor de Folkwoodsreünie op 14 augustus 2022 zo goed als rond, zo melden organisatoren Tinus Kanters en Justus Janssen in de nieuwsbrief die dit weekend verstuurd werd. Optredens zullen er die dag zijn van Alex Akela & Birgit Wijdemans, Paracetamol, Wouter Kuyper, Hein Augustijn & Brabomundo en Duo Swinco. Er is nog plek voor vrijwilligers om mee te helpen bij opbouw en opruimen en voor de liefhebbers is die dag een speciaal Folkwoodsreünie-shirt te koop.

Meer dan 18.000 mensen hebben het afgelopen weekend de tiende editie van het Rotterdam Bluegrass Festival op en rondom het Pijnackerplein in Rotterdam-Noord bezocht. Daarmee is het bezoekersaantal van de laatste editie in 2019 van 16.000 ruimschoots overtroffen. Het aanwezige publiek genoot – na twee festivalloze coronajaren – met volle teugen van een line-up van 35 internationale roots-acts en een uitgebreide randprogrammering.