Vanwege de aanhoudende Covid-19 maatregelen en de daarmee gepaard gaande onzekerheden kan het grootste Bluegrass Festival van Europa helaas niet doorgaan op de vertrouwde manier. Maar om de bezoekers toch iets in het vooruitzicht te kunnen stellen heeft het Rotterdam Bluegrass Festival in het laatste weekend van juni alternatieven gepland, in de vorm van online streams, een pakket voor thuis en een cd en LP met live opnames uit de eerdere edities, die alleen tijdens het weekend van 25 t/m 27 juni verkrijgbaar zal zijn en in beperkte oplage.

Het bestuur van het Iers sessie festival Nuenen organiseert al jaren evenementen en activiteiten met Keltische folkmuziek en wil dit aan blijven bieden. Juist in deze tijden waarin mensen behoefte hebben aan positieve energie. Omdat de live evenementen met folkmuziek niet door kunnen gaan hebben ze een andere vorm bedacht en gaan ze op 17 april Celtic Spirits Nuenen online uitzenden.

Nadat eerder Het Zesde Metaal was aangekondigd, voegt Festival Dranouter 2020 (7-8-9 augustus) nu een lading West-Vlaamse toppers toe aan de line-up: 'Flip Kowlier: 20 jaar', Compact Disk Dummies, Willem Vermandere en Brihang. Met deze nieuwe toevoegingen staan er dagelijks West-Vlaamse iconen op het hoofdpodium.

De Nederlandse balfolkband BmB heeft een debuutplaat klaar en wil die graag presenteren, maar dat kan niet met publiek en dansers, dus komt er een online festival: SofaFolk. Op 3 april is de livestream, waar BmB en het Vlaamse duo Airboxes het muzikale deel zullen verzorgen en er is zelfs een virtueel festivalterrein ontworpen.

De Amerikaanse bands Legendary Shack Shakers, Pert Near Sandstone en The Tillers komen deze zomer naar het Rotterdam Bluegrass Festival. Daarmee haalt het festival wederom drie internationale top-acts naar ons land. Eerder werd al bekend dat ook Rob Ickes & Trey Hensley (VS) en Whiskey Shivers (VS) het festival zullen aandoen. Het Rotterdam Bluegrass Festival viert dit jaar zijn tienjarig jubileum en vindt plaats op 26, 27 en 28 juni op het Pijnackerplein in Rotterdam.