Op zondag 26 maart vindt het spiksplinternieuwe Flat Mountain Folk & Roots Festival plaats in Bergen op Zoom. Optredens zijn er van: Dieter van der Westen Band, Gitta de Ridder, Johnny, Lewin, NinaLynn, The Lasses & Kathryn Claire en Tip Jar. Verwacht ook mooie crossovers tussen de muzikanten én leuke workshops en jamsessies waar je zelf je talent kwijt kunt. De voorverkoop is al van start gegaan en Folkforum vroeg Arianne Knegt (Tip Jar) naar het ontstaan van dit mooie festival vol talent van eigen bodem.

Op zondagmiddag 20 november vindt in Almere voor het eerst het minifestival Home Grown plaats. In poppodium De Meester spelen dan drie folkbands: The McVities, Rain of Animals en Arthur & Friends. De bands komen voornamelijk uit Almere en het idee achter het festival is om te zorgen voor een middagje huiselijke gezelligheid.

Een grotendeels uitverkocht Festival Dranouter heeft een topeditie achter de rug, zo melden ze middels een persbericht: "Met maar liefst 51.000 gelukkige festivalbezoekers, kon de 48ste editie van Festival Dranouter niet beter verlopen", klinkt het bij Bavo Vanden Broeck, organisator van Festival Dranouter. "Nadat eerder deze week onze zaterdagtickets, weekendtickets en 2-daagse tickets uitverkocht waren in voorverkoop, kunnen we nu ook laten weten dat onze zondagtickets aan de deur uitverkocht zijn. Dat hebben we nog nooit eerder meegemaakt." Dat laat de organisatie op zondagavond 7 augustus weten, terwijl er nog enkele optredens op de agenda staan, o.a. van ZAZ en Intergalactic Lovers.

Na twee jaar uitstel viert het Schots Weekend in Alden Biesen (B) komend weekeinde zijn 35-jarig bestaan met een vernieuwde festivalplattegrond en de vertrouwde competities (Highland Dance, Pipe Band, Highland Games), Schotse markt, lekkernijen, een verjaardagswhisky) en natuurlijk veel muziek. Optredens zijn er van o.a. Snakes In Exile, Brisk, RURA, Elephant Sessions en Rapalje.

De Stichting Bijzondere Folkprojecten heeft het programma voor de Folkwoodsreünie op 14 augustus 2022 zo goed als rond, zo melden organisatoren Tinus Kanters en Justus Janssen in de nieuwsbrief die dit weekend verstuurd werd. Optredens zullen er die dag zijn van Alex Akela & Birgit Wijdemans, Paracetamol, Wouter Kuyper, Hein Augustijn & Brabomundo en Duo Swinco. Er is nog plek voor vrijwilligers om mee te helpen bij opbouw en opruimen en voor de liefhebbers is die dag een speciaal Folkwoodsreünie-shirt te koop.