Op vrijdag 19 juni a.s. wordt voor de derde keer het Zunnewende festival georganiseerd op landgoed Schuilenburg te Hellendoorn. Op deze unieke locatie aan de Regge kunt u genieten van ontroerende verhalen en indringende poëzie in de diverse streektaal varianten uit de regio en daarbuiten. Muziek is er van Margaretha Kleine, Martin Korthuis, Henry Welling en Firma Weijland.

De optredende artiesten zijn:
Margaretha Kleine: Drentse liedjes die hier en daar aanleunen tegen het werk van de Indigo Girls
Martin Korthuis & band: Groningstalige folk met invloeden van chansons en singer-songwriter soms aangevuld met gospel en country invloeden.
Henry Welling:  Zanger uit Zeddam met Rootsy folkblues. Speelde in 2009 een rol in de Twentse regiosoap ' Van Jonge Leu en Oale Groond'.
Firma Weijland:  Prachtige klanken uit de Achterhoek. Humor en drama liggen dicht bij elkaar en altijd kippenvel!

Optredende schrijvers en vertellers :
Anne van der Meiden:
Schreef zo'n dertig boeken en rondde onlangs de grootste klus van zijn leven af: de vertaling van de complete bijbel in het Twents.
Herman Kampman met Dick Podt-Schoten (gedichten) en Esther van der Meer (poëzie):
De Helderse spraakmaker met bijzondere verhalen uit en over Hellendoorn
Willem van Noessel:
Schrijver, dichter en verteller. Publiceerde in Twents Volksblad en Rijssens Nieuwsblad. Op zijn humoristische wijze zal hij voorlezen uit eigen werk.

Op het festival terrein is ook een streekproducten markt met de nodige drankjes en hapjes en literatuur uit de eigen streek. De presentatie van dit streekcultuur festival is in handen van TV Oost persoonlijkheid Thea Kroeze. De sterrenwacht is aanwezig met een telescoop om de verste sterren dichtbij te halen! Daarnaast is het mogelijk om mee te varen in een boot op de Regge waar Herman Pronk een verhaal vertelt en er nog enkele verrassingen te verwachten zijn.

Vrijdag 19 juni 2009
Landgoed Schuilenburg, Hellendoorn
Schuilenburgerweg 54, Hellendoorn
20.00 uur tot 00.00 uur
Toegang: Gratis
Parkeren: € 2,00